реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Поляки вибирають між "Ющенком" і "Тимошенко"

Пригадується, як польська передвиборча пропаганда дійшла і в українські ЗМІ -- навіть солідне "Дзеркало тижня" не втрималося, щоб устами якоїсь Альони поагітувати за лібеарльного кандидата Коморовського, бо націонал-демократ Ярослав Качинський їх страшить. Перемогу Коморовському прогнозували легку і просту. Та не так сталося, як промосковським силам гадалося...
Як повідомила в понеділок вранці Державна виборча комісія, після підрахунку 94 відсотків голосів Коморовський дістав 41,2 відсотка, Качинський – 36,7 відсотка. На третьому місці опинився лівоцентристський кандидат Грегош Напиральський. Йому віддали свої голоси 14 відсотків виборців. Виборча активність становила 54,85 відсотка.

З огляду на несподівано менший розрив між кандидатами, ніж очікувалося, коментатори тепер стримано ставляться до прогнозів стосовно другого туру. «Ще все можливо», - написала, зокрема, Gazeta Wyborcza. Видання звертає увагу на те, що Коморовському так і не вдалося заручитися підтримкою більшої кількості виборців. Водночас коло прихильників Качинського розширилося. «Політик, якому досі не довіряла велика частина виборців, тепер бореться за перемогу», - пише видання.

У разі своєї перемоги Коморовський обіцяє через п'ять років запровадити євро в Польщі, сприяти прискоренню реформ в економіці й сільському господарстві, а також вивести польські війська з Афганістану. Качинський натомість пропагує сильну державу й католицькі цінності. Він критичніше ставиться до реформування соціальних систем і відхиляє визначення часових термінів для запровадження євро.




Теги:Дзеркало тижня, КАЧИНСЬКИЙ, Коморовський, Польща, Ющенко-Тимошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar