реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Політичні розбірки, від яких страждає місто

Прес- служба Чернігівської міської ради поширила інформацію, що начальник міської військової адміністрації Дмитро Брижинський звернувся зі скаргою до міністерства юстиції та подав позов до кружного адміністративного суду.

Він звернувся з проханням визнати незаконним та скасувати розпорядження секретаря Чернігівської міської ради "Про призупинення виконання повноважень на посаді Чернігівського міського голови" та пункт третій рішення Чернігівської міської ради "Про тимчасове виконання повноважень міського голови" та вчинити дії щодо звільнення Владислава Атрошенка.

Як щоййно повідомило обласне радіо, Брижинський коментувати свої дії відмовився. Тому доводиться здогадуватися, що він виконує забаганку офісу Президента Зеленського з тим, щоб Владислава Атрошенка усунути з посади міського голови не на рік, як передбачено ухвалою Яворівського районного суду Львівської області, а назовсім. До речі, Атрошенку вже без посади голови бути не рік, а 9 з половиною місяців. Очевидно, його повернення на посаду - небажане для команди Зеленського.

Секретар міської ради і виконувач обов'язків міського голови Олександр Ломко так прокоментував ситуацію: "Знаєте, читаючи скаргу до Мін'юсту, яку минулого тижня подала міська військова адміністрація та їхнє звернення до суду у мене дуже просте запитання, або пропозиція. Треба визначитися це військова адміністрація, чи вже політична? Якщо військова, то як військова адміністрація нехай розкажуть, чим вони забезпечили за вже понад два місяці роботи бомбосховища та підвали міста. Бомбосховища це ж безпека? Безпека. Тож хочеться дізнатися, не скільки роликів зняли та фото зробили, а скільки реально виконали робіт в підвалах та чим допомогли людям і місту.

У військової адміністрації дуже просто задача — обороноздатність міста по периметру та безпека всередині. Так, от не ролики треба знімати, а за два місяці добре було чимось допомогти. Але ми спостерігаємо лише політичну діяльність.

На жаль, вона пов'язана з перешкоджанням роботи місту та ефективному працюючому місцевому самоврядуванню в Чернігові. Рада працює, виконком працює, всі служби працюють, всі на своїх місцях, але силовий тиск на міську раду тільки посилюється. Коли бачать, що він не спрацьовує — включають судову гілку влади.

Бачимо, як військова адміністрація шукає лазейки якісь, щоб вирішити свої політичні завдання. Тепер для них головна проблема — це не так відсторонили Атрошенка. Неправильно виконали абсурдне рішення Яворівського суду Львівської області. Не так відсторонили, неправильно. Та суддів, які це рішення ухвалювали самих треба відсторонити за таке неправове рішення. Пожиттєво. А за шкоду, що вони нанесли місту і країні взагалі ці судді мають сидіти у в'язниці. Я тут згоден з Борисом Філатовим, міським головою Дніпра.

Усі бачать у кого які пріоритети. Цілу скаргу військова адміністрація написала в Міністерство юстиції. Вісім сторінок. А вчора звернулися до суду з цього ж питання, там уже 15 сторінок. І все їм Атрошенко заважає. Не так, бачте, його відсторонили. А те, що за нього 80% виборців проголосувало, це нічого, просто цифри?

Я заявляю, що такими діями військові адміністрації шкодять місту. Вони цим намагаються зв'язати міській раді руки, затягати по судах, забираючи на такі другорядні дрібниці дорогоцінний час. Замість того, щоб займатися проблемами міста та наших людей, знову ходитимемо по судах.

Я ще раз звертаюсь до керівників військових адміністрацій області та міста. Досить займатися політикою, яка шкодить чернігівцям. Ваша задача — безпека, а таке враження, що головна мета — зупинити місто. Так за це ж доведеться рано чи пізно відповідати".

Повторюю: жодного коментаря Брижинського в публічному просторі нема, коли з'явиться - обнародуємо.

Наразі ж два земляки зі Сновська - Ломако і Брижинський не можуть знайти спільної мови. Певна річ, не через свої характери, а через виконання вказівок зверху, які навряд чи належать до компетенції міської військової адміністрації.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Чернігівська міська рада, Атрошенко, Олександр Ломако, Дмитро Брижинський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar