реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

"Покращення життя": проїзд до Києва подорожчав на 33 відсотки

Маршрутки на Київ подорожчали одразу на 33 відсотки: «покращення життя» триває

Проїзд чернігівськими маршрутками до Києва (звісно, і назад) коштує відтепер не 30, а 40 гривень. Стара ціна протрималася близько року. Ціну одночасно підняли всі чернігівські перевізники — і ті, що відправляють машини від «України», і ті, що від «Мегацентру» чи Центрального ринку. Тут у них дружба і змова, ніякий Антимонопольний комітет не вплине.
Аргументи перевізників старі й добре відомі: мовляв, дорожчає все, ростуть їхні витрати. Дещо дорожчає, але чимало аргументів перевізників є просто демагогією. Наприклад, кивають на подорожчання пального. Не подорожчало воно за рік на 33 відсотки! Воно взагалі залишилося за тією ж ціною, що й рік тому. Або пояснення, що, мовляв, ціна на запчастини прив’язана до євро, а тому вони дорожчають мало не щодня. Скажіть: чи дорожчає щодня євро? Та ціна на нього також уже рік, а то й більше, стоїть на місці.

У результаті доходить до парадоксу. Навіть якщо з’їздити до Києва легковою машиною, на це піде бензину десь гривень на 150. Тобто вже навіть удвох, не кажучи про трьох – чотирьох осіб, на авто їхати дешевше, ніж маршруткою, адже два пасажири сумарно витратять на поїздку маршруткою до Києва й назад аж 160 гривень. А маршрутка ж везе не двох – трьох, а 15 – 20 пасажирів до Києва і стільки ж назад. Разом це 30 – 40 пасажирів.
Не сказати, щоб так уже підвищується якість перевезень, у тому числі порівняно з маршрутами, автобусами міського автовокзалу, де ціни нижчі.

Що ж, людям залишається більше їздити електричками: ціна квитка на комфортну, швидкісну від Чернігова до Києва — близько 13 гривень, і на залізниці таких різких подорожчань нема. Або їхати попутними: там люди беруть пасажирів гривень за 20. Але, звичайно, частина людей змушена буде й далі їздити маршрутками. І на перевізників місцева влада, схоже, майже не впливає чи не хоче впливати.

Якщо у перевізників теж з’являються свої проблеми, то нехай «дякують» уряду «реформаторів» за обіцяне новою владою «покращення життя вже сьогодні». Так само, як і пасажири, яким тепер треба платити на 33 відсотки більше. І їм однаково, де саме їх оббирають перевізники, а де вина влади.

А. ПЕТРЕНКО




Теги:подорожчання, перевізники, проїзд до Києва, маршрутки


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Єдина витрата із-за якої піднялась ціна на проїзд - подорожчання "криши". Але ці витрати вам ніхто з перевізників не озвучить.
avatar
2
Сашко, а чому подорожчала "криша"? З новою владою це пов"язано?
avatar
3
- А во всём виновата невестка!
А что - её нет?
Так вон же её платье висит!

А если серьёзно, то коррупция партийности не имеет!

avatar