реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Похорон отця Віталія Філозофа

31 грудня в м. Ніжин на Чернігівщині прощалися з військовим священиком Віталієм Філозофом. Прощання відбулося в кафедральному соборі Всіх Святих. Тіло зі спочилим капеланом отцем Віталієм ще напередодні було доправлено до храму. О 9 год. ранку розпочалися заупокійні богослужіння.

Попрощатися зі спочилим капеланом зі столиці прибув Голова СУВД митрополит Іоан (Яременко). У співслужінні архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євтстратія, духовенства Чернігівської єпархії та військових священиків митрополит Іоан звершив заупокійну Божественну літургію та чин похорону.

Лише цього року в нашій державі на законодавчому рівні було узаконено посаду військового священика, а вже сьогодні велика капеланська сім’я змушена з сумом прощатися зі своїм побратимом та співслужителем.

Митрополит Іоан висловив щирі співчуття сім’ї спочилого. Владика наголосив, що сьогодні вся сім’я військових священиків підносить у скорботі милитви за спочилого капелана отця Віталія, який був добрим прикладом твердої віри для священнослужителів.

Поховали спочилого отця Віталія Філозофа біля Преображенського храму Ніжина.

Нагадаємо, 29 грудня на 43 році життя від гострої сердечної недостатності спочив у Бозі клірик Чернігівської єпархії настоятель Преображенського (Шевченківського) собору в Ніжині отець Віталій Філозоф - доброї душі людина, лагідний пастир та жертовний капелан.

«Отець Віталій "не прогинався під мінливий світ", бо твердо знав, що над кожною людиною промишляє Господь, Який все бачить і кожному у свій час подає все те, що треба для спасіння», - згадують покійного отця Віталія капелани та військові побратими.

Будучи військовим священиком та волонтером, спочилий опікувався 1-ою окремою танковою бригадою.

Від імені усіх військових священиків України висловлюємо сердечні співчуття родині спочилого отця Віталія, осиротілим парафіянам та військовим побратимам.

Нехай Господь упокоїть його душу у Царстві Небесному!



Теги:капелани, митрополит Іоанн, Чернігівська єпархія, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar