реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Похолоднішало - горять печі...

Впродовж минулої доби на території Чернігівської області вогнеборці ліквідували 3 пожежі, що виникли по причині порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації нагрівальних печей і димарів.

Так, 25 вересня загорівся житловий будинок у селі селі Нова Ольшана Ічнянського району. Сусіди помітили загорання та викликали рятувальників і до їх прибуття встигли вивести з небезпечної зони 87-річну господарку помешкання. Оперативно на місце пригоди прибули вогнеборці 23-ої Державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Чернігівській області. На той момент вогнем було охоплено житловий будинок та внаслідок вибуху побутового газового балону вогонь перекинувся на господарчу споруду. Крім того, створилася загроза загоряння сусідських житлового будинку та господарчої споруди. Враховуючи ситуацію що склалася, до місця пригоди рятувальники ДСНС залучили вогнеборців добровільної пожежної команди підприємства «Нива Плюс» із села Іваниця. Спільними діями пожежу загасили.

Цього ж дня у Городні по 1-му провулку 1-го Травня сталося загоряння приватного житлового будинку, вогонь пошкодив димар. Оперативними діями вогнеборців 4-ої Державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Чернігівській області врятовано житловий будинок.

Інша пожежа приватного помешкання сталася у Борзні по вул.Мічуріна. Вогнеборці 24-ої Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області пожежі ліквідували. Під час гасіння не допущено розповсюдження вогню на інші кімнати житлового будинку.

Рятувальники ДСНС України закликають громадян: щоб лихо не прийшло до Вашої оселі, слідкуйте за протипожежним станом нагрівальних печей і димарів, електрообігрівачів, дотримуйтеся правил безпеки під час користування ними.

Печі, димарі необхідно своєчасно очищати від сажі, а у разі появи тріщин - терміново їх замуровувати. Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі.



Теги:ДСНС в Чернігівській області, Нова Ольшана, пожежі, городня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar