реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Походження фіно- угорських прапорів

Страшно подумати. Але в оприлюдненій вексилологічній галереї два прапори фіно-угорських країн було створено за моєї участі. Один у грудні 2004 року, в місті Єґорьєвск (із 5 учасників "Мещерських зборів" хтось на ранок побіг до чекістів й постраждав 40-річний краєзнавець, дослідник мещерського топонімічного субстрату - його вигнали зі школи, де він викладав англійської мову. За що? Саме за створення прапору однієї з мертвих фіно-угорських країн - в компанії "кавото с Украіни").

Ще один прапор був точно створений в Україні - його електронне зображення 2006 року замовив комусь із своїх друзів. І він "пішов в народ" - через сайт Kominarod.ru. Редактора цього сайту кілька років тому убили в Сиктивкарі, імітувавши самогубство. Але прапор живий! І він був створений на честь єдиного дослідника мертвої фіно-угорської мови, член-кора НАН України Ореста Ткаченка. Саме він довів що носіями мерянської мови були "істінно русскіє люді" Московської області РФ.

Цікава історія походження решти фіно-угорських прапорів. Державних і езотеричних...

Знаю, наприклад, що прапор Республіки Комі - біло-синьо-зелений трикольор - був створений депутатом Національних Зборів РК Олександром Петіком. Це українець, який згодом повернувся в Україну, та ще й став депутатом Київради. Між иншим, в нинішній Комі приватно вивішувати "прапор Петіка" вважається націоналізмом. Хоч він і має державний статус по сьогодні.

Стережіться українців, що прапори вам приносять...

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:розпад РФ, Орест Ткаченко, комі, меря, походження росіян, Ростислав Мартинюк, прапори


Читайте також



Коментарі (0)
avatar