реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Пограбування має бути покараним

Коли читаю Дмитра Власова про спустошені росіянами музеї Херсону, чую від друзів-музеєзнавців про тотально пограбовані Кремлем музеї сходу і півдня України, складається враження, що єдиний, хто не знав про російський наступ 24 лютого - це міністр культури Ткаченко.

Жодної евакуації музейних цінностей, все розграбовано і сплюндровано.

Дуже хотілося би почути, чому так сталося. Бажано, від СБУ.

І побачити вичерпні списки Мінкульту до Російської Федерації з вимогою повернути вкрадені цінності з України, починаючи з ХІІ століття - першого походу Москви на Київ.Ці списки повинні бути публічними, щоб незалежні фахівці їх проаналізували на предмет можливих випадкових чи зумисних упущень.

Ті предмети з українських державних чи приватних колекцій, які були знищені під час російських окупацій - мають бути компенсовані рівнозначнми за художньою вартістю і цінністю з російських колекцій. Повернення української спадщини має бути неодмінною частиною репарацій з Росії і цю роботу Мінкульт має забезпечити вже, не силами кінологів і аматорів!

За інформацією Дмитра Власова, з краєзнавчого і художнього музеїв Херсону Кремль вивіз понад 80% творів мистецтва, всю історичну зброю, амфори, прикраси, ікони, ордени, старожитності. Спустошені зали і фонди.

Володимир ОМЕЛЯН



Теги:міністр Ткаченко, широка війна, Володимир Омелян, команда ЗЕ, Херсон, російська окупація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar