реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податкова просить звернути увагу

Шановні платники податків! Зверніть увагу на другий термін сплати земельного податку

ДПІ у м. Чернігові повідомляє, що відповідно до Закону України «Про плату за землю», нарахування громадянам сум земельного податку проводяться органами державної податкової служби, які вручають платникам платіжні повідомлення рішення про сплату платежу. Визначено, що земельний податок громадянами сплачується рівними частинами до 15 серпня і 15 листопада поточного року.
Платником земельного податку є власник земельної ділянки, земельної частки (паю) і землекористувач. Орендар сплачує орендну плату згідно договору оренди земельної ділянки, земельної частки (паю). Об’єктом оподаткування земельним податком є земельна ділянка, земельна частка (пай), яка перебуває у власності або користуванні громадян.

У випадку прострочення встановлених строків сплати земельного податку (15 серпня та 15 листопада поточного року) на суму податкового боргу нараховується пеня із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки НБУ, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення його сплаті.

При несплаті узгодженої суми земельного податку протягом граничних строків (15 серпня та 15 листопада поточного року), на такого платника накладається штраф у розмірі від 10 до 50% у залежності від кількості днів затримки сплати.

Якщо сума узгодженого податкового зобов’язання не погашається платником у законодавчо встановлені терміни, така сума податкового зобов’язання відповідно до Закону України « Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», визначається сумою податкового боргу платника податків. При цьому активи платника земельного податку примусово стягуються у рахунок погашення його податкового боргу за рішенням суду.

Володимир Сизих, начальник відділу масово – роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:орендар, податок на землю


Читайте також



Коментарі (0)
avatar