реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податкова очікує доходів від нового податку

Сотні тисяч гривень будуть надходити до місцевого бюджету Чернігівської області завдяки запровадженню з 1 січня 2013 року податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Останній день сплати цього податку за звітний квартал для юридичних осіб спливає 29 квітня і очікується, що від них до бюджету надійде понад 82 тисяч гривень.

Платниками податку на нерухомість є і фізичні особи. Але порядок нарахування та сплати для них різні. Юридичні особи визначають податок самостійно на рік та повинні сплачувати рівними частками поквартально.

Фізичним особам (громадянам) податок обчислюється органом державної податкової служби. До 1 липня за місцезнаходженням об'єкта житлової нерухомості буде надсилатися податкове повідомлення-рішення про суму податку, що підлягає сплаті, та платіжні реквізити. Громадяни повинні сплатити податок протягом 60 днів із дня вручення такого повідомлення-рішення за місцем розташування об'єкта оподаткування через установи банків та поштові відділення.

Податковим кодексом звільнено від сплати податку на нерухоме майно об'єкти житлової нерухомості державної та комунальної власності, гуртожитки, дитячі будинки сімейного типу, один садовий або дачний будинок на одного платника податку, а також передбачено ряд інших пільг.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Чернігівській області



Теги:податок на нерухомість, податкова в Чернігові, новий податок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar