реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податкова нагадує: задекларуйте доходи!

З кожним роком обізнаність громадян країни щодо необхідності декларування своїх доходів зростає, що у свою чергу дає змогу забезпечити коштами місцевий бюджет.

До 1 травня 2011 року зобов’язані подати або надіслати поштою до податкового органу за місцем проживання річну декларацію про майновий стан і доходи громадяни, які одержували у 2010 році окремі види доходів: виключно від податкових агентів; від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів за якими був сплачений податок.
Платники податку -- резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до органу державної податкової служби податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзд.

Орган державної податкової служби протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації зобов’язаний перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань з цього податку, що подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Форма такої довідки встановлюється центральним органом державної податкової служби.

Фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій нею податковій декларації.

Сума податкових зобов’язань, донарахована органом державної податкової служби, сплачується до відповідного бюджету у строки, встановлені кодексом.

Відділ масово – роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:терміни подання декларації, декларація про доходи, Податки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar