реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податківці вирішують питання з громадськістю

У Державній податковій інспекції у м. Чернігові відбулося чергове засідання громадської ради, останнє цього року. На ньому обговорювалися питання щодо наповнення Державного та місцевого бюджетів, застосування РРО, прав та обов’язків платників податків тощо.
З початку року збір до бюджетів усіх рівнів склав 778,9 млн.грн., з них до загального фонду – 758,0 грн. Місцевий бюджет поповнився за цей період на 333,9 млн.грн. У цілому за 2009 рік з приростом надходжень до Державного бюджету у порівнянні з минулим роком на суму понад 100 тис. грн. спрацювали 74 підприємства на суму 89,4 млн. грн. За цей період вийшли зі стану збитковості 145 підприємств. Про це повідомив заступник начальника податкової інспекції Віктор Тканко.

„Наступного року ми хочемо спільно з громадськістю посилити роботу з удосконалення податкового законодавства, зробити його простішим і зрозумілішим для підприємців”, - зазначив він.

Члени громадської ради жваво обговорювали порядок денний. Зокрема, Леонід Біленький – приватний підприємець, у своєму виступі висловив побажання, щоб реформування податкової системи, прийняття нової редакції Податкового Кодексу України, модернізація податкової служби відбувалися якнайшвидше, що допоможе платникам податків вільно орієнтуватися у складному законодавчому полі.

Привітав своїх колег і голова Чернігівського регіонального відділення Асоціації платників податків Михайло Назаренко. Він висловив вдячність організаторам заходу за доброзичливу атмосферу, що сприяє конструктивному діалогу та взаєморозумінню.

М.Назаренко підкреслив важливість встановлення якісно нових партнерських відносин з платниками податків, покращання їх обслуговування, проведення семінарів та інших заходів, направлених на підвищення податкової культури громадян.

Начальник відділу масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Володимир Сизих зазначив, що з початку впровадження системи подачі податкової звітності в електронному вигляді більшість керівників суб'єктів господарської діяльності усвідомили переваги цієї системи і підтримують електронну форму документообігу тому, що це зручно, швидко та цивілізовано. Він висловив упевненість, що найближчим часом інші платники податків також подаватимуть звітність у такий спосіб.

Начальник юридичного відділу Людмила Усенко поінформувала присутніх про права і обов’язки платників податків.

На засіданні було затверджено план роботи громадської ради на наступний рік.

Підсумовуючи розмову, заступник начальника інспекції – співголова ради Віктор Тканко висловив упевненість, що тісна співпраця податкової та громадськості і надалі буде продовжена у напрямку вдосконалення нормативно-законодавчої бази, яка покращить функціонування податкової системи та спонукатиме бізнес працювати легально.

Підготувала Ірина БЕРЕГОВА, ДПІ у м. Чернігові




Теги:податківці, Тканко, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar