реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Податківці відповіли на акцію протесту

ПОВІДОМЛЕННЯ Головного управління ДФС у Чернігівській області
щодо акції протесту


03 лютого 2015 року біля приміщення Головного управління ДФС у Чернігівській області відбулася акція за участю окремих представників громадськості та бізнесу Чернігівщини.
Організаторами даної акції була зачитана та передана керівництву Головного управління ДФС в області резолюція щодо вимог учасників мітингу.

У зв’язку з даною подією, Головне управління ДФС у Чернігівській області доводить до відома громадськості та платників податків наступну інформацію.

Однією з вимог резолюції було термінове відшкодування ПДВ експортерам області, які виконали доручення Прем’єр-міністра по збільшенню експорту до країн ЄС.

З приводу даного питання повідомляємо, що у 2014 році суб’єктам господарювання Чернігівської області фактично відшкодовано на розрахункові рахунки 382,7 млн.грн., з них експортерам - 370,6 млн.грн. У порівнянні з 2013 роком рівень відшкодування на рахунки підприємств-експортерів зріс на 118,8 млн. грн. або на 47 відсотків.
У січні 2015 року підприємствам-експортерам повернуто на розрахункові рахунки 55,7 млн. грн. Також, підтверджено перевірками та відповідно до діючого Регламенту процедури відшкодування, включено по них у можливі обсяги 43,1 млн.грн.
Окрім цього, зазначаємо, що по всіх суб’єктах господарювання, із сумою заявленого бюджетного відшкодування до 100 тис. грн., рішення по яких приймає ГУ ДФС у Чернігівській області, відшкодування проводиться відповідно до Регламенту та у встановлені законодавством терміни. Скарги та зауваження по даній категорії платників в області відсутні.

Черговою вимогою було створення Громадської ради при ГУ ДФС у Чернігівській області на законних підставах.

Інформуємо, що враховуючи численні звернення представників інститутів громадянського суспільства, продовжено термін подання документів для участі в установчих зборах для формування складу Громадської ради при ГУ ДФС у Чернігівській області до 20 лютого 2015 року (включно). Відповідне повідомлення ще 29 січня було розміщено на суб-сайті Головного управління у розділах: «Новини», «Анонси» та «Громадська рада». Також оприлюднено перелік та зразки заповнення документів.
Установчі збори для формування складу Громадської ради при Головному управлінні відбудуться 03 березня 2015 року о 14 год. 30 хв., у приміщенні ГУ ДФС у Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, вул. Комсомольська, 11.
Таким чином, Громадська рада буде створена з урахуванням отриманих заяв та з дотриманням процедури її формування, відповідно до вимог Постанови КМУ від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».

Наступною вимогою було прискорення процедури люстрації в органах ДФС Чернігівської області, а також призначення нових керівників з урахуванням пропозицій громадськості на конкурсній основі.

З цього приводу повідомляємо, що відповідно до Закону України від 16.09.2014 року №1682-VII «Про очищення влади» всі посадові особи органів ДФС у Чернігівській області підлягають люстраційній перевірці.
Крім того, зазначаємо, що відповідно до статті 15 Закону України «Про державну службу» від 16.12.1993 року № 3723-ХІІ (зі змінами і доповненнями) прийняття на державну службу на посади третьої-сьомої категорій, передбачених статтею 25 цього Закону, здійснюється на конкурсній основі, крім випадків, коли інше встановлено законами України.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області.



Теги:ДФС в Чернігівській області, Громадська рада, акція протесту


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
На підставі азарівської постанови не створити громадську раду сьогоднішнього дня. Це підтверджує факт щойно переобраної ГР при облдержадміністрації. "У старі міхи молоде вино не наллєш". Питання до прем'єра Яценюка.
avatar