реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податківці шукають резерви

Про підсумки роботи податкової служби області за перший квартал та завдання щодо забезпечення надходжень до бюджетів у квітні йшлося під час засідання колегії ДПА в Чернігівській області.

Відкриваючи засідання колегії голова Державної податкової адміністрації в Чернігівській області Валентин Осипенко поінформував про результати наради, яка напередодні відбулася в ДПА України, та про завдання, які поставлені перед регіональними податковими службами. Для забезпечення їх виконання мають бути мобілізовані невикористані резерви.

Значна увага податковою службою області приділяється аналітичній роботі, яка дає можливість визначити позитивні напрацювання та зосередити увагу на проблемних моментах. Результати роботи в розрізі податків, як загалом в області, так і кожної податкової інспекції, ілюструвалися на екрані з допомогою графіків та діаграм.

За перший квартал до державного бюджету податків надійшло у 1,7 раза більше, ніж за відповідний період минулого року. Це дуже вагомий приріст і один з найвищих в Україні. Вдвічі більше, ніж торік, зібрано податків у Прилуцькому районі, у Варвинському – в 1,6 раза, Корюківському – в 1,9 раза, Талалаївському – в півтора, Бобровицькому – на 43 відсотки, Чернігівському – на 7 відсотків, Щорському – на 23,3 відсотка, у м. Чернігові – на 10,7 відсотка.
Серед ключових питань, які були в центрі обговорення – адміністрування та відшкодування податку на додану вартість, повнота сплати податку на прибуток та посилення контролю за мінімізаторами, відпрацювання ризикової категорії платників, які не знаходяться за юридичною адресою, посилення уваги до платників, які знаходяться на адресах масової реєстрації, недопущення зменшення податкових зобов’язань з ПДВ у наступних періодах за рахунок рядка 26 тощо.

До порядку денного також були включені питання щодо проблем в адмініструванні платежів до бюджету та шляхів їх врегулювання, про результати декларування доходів громадянами, роботу з розгляду скарг платників податків, проблемні питання розгляду спорів за участю органів ДПС області, підсумки роботи підрозділів податкового контролю юридичних осіб та інші.

Детально проаналізовані напрацювання і резерви таких базових інспекцій як ДПІ у м. Чернігові, Прилуцькій та Ніжинській ОДПІ.
Враховуючи соціальну важливість наповнення бюджетів голова ДПА в області Валентин Осипенко наголосив, що робота кожної податкової інспекції має бути спрямована на забезпечення ефективних організаційних заходів, а отже і максимальну результативність.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян ДПА в Чернігівській області




Теги:податкова служба, платники податків, декларування доходів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar