реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Бездонна Чернігівщина: знову податків більше

Платники Чернігівщини у березні цього року сплатили до бюджетів на 102 мільйони гривень більше. Про це повідомив сектор комунікації головного управління ДФС в Чернігівській області.

За березень до бюджетів усіх рівнів суб’єктами господарювання сплачено 422 млн грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що контролюються Головним управлінням ДФС у Чернігівській області. Це на 32 відсотки або на 102 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Переважна частина цих коштів сплачена платниками до бюджетів самостійно і лише 3 млн грн стягнуто фіскальними заходами та майже 6 млн грн – за рахунок погашення податкового боргу.

Державний бюджет поповнився на 200 млн грн. У порівнянні до надходжень березня 2015 року сплачено більше на 15 млн грн, до лютого 2016 року – приріст майже на 14 млн грн.
До місцевих бюджетів платники Чернігівщини сплатили 221 млн грн, що у півтора рази або на 74 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Зросли надходження податку на доходи фізичних осіб на 50 млн грн, земельного податку – майже на 14 млн грн., акцизного податку від реалізації підакцизних товарів – на 3,4 млн грн, єдиного податку з підприємницької діяльності – на 2,6 млн грн.

Бюджетні призначення, затверджені сесіями місцевих рад, за підсумками березня по платежах, що контролюються органами державної фіскальної служби, виконані на 151,8 відсотка – понад заплановану суму надійшло 75,8 млн грн.

Крім того, забезпечено надходження єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у сумі 177,6 млн грн. Перевищений рівень лютого цього року на 12,5 млн грн.



Теги:ДФС в Чернігівській області, Податки, платники податків


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
А порівняйте з бюджетом сусідньої Гомельщини.
avatar