реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Податківці ганяли у пінг-понг

Настільний теніс (інша назва – пінг-понг) один з найпоширеніших видів спорту в світі. Гра полягає в перекиданні м’яча ракетками за упорядкованими правилами.
У зв’язку з тим, що настільним тенісом займаються не лише в Азії, а й на всіх континентах, ніхто достеменно не може сказати хто, коли та де першим почав грати в цю нині популярну гру. Однак є думка, що настільний теніс з’явився в Англії, як різновид королівського тенісу.
Назву "пінг-понг" було зареєстровано в 1901 році Джоном Джаквесом. Вона складається з двух слів: «пінг» - звук після удару м’ячика об ракетку та «понг» – звук після відскоку м’ячика від столу.
У 1902 році Е.К. Гуд оклеїв свою ракетку гумою, що дозволило закручувати м’яч. У 1926 році заснована Міждународна Федерація Настільного Тенісу (ITTF). У 1988 році настільний теніс включений до програми Олимпійських ігор.
Розвивається настільний теніс і серед податківців області.
Щороку зростає кількість гравців. Для бажаючих займатися цим видом спорту рада профспілки закупила сучасний спортінвентар та обладнала спортивний майданчик.
І ось завершився чемпіонат 2010 року. Крім податківців, у ньому взяли участь і податкові волонтери. Набутий учасниками за час тренувань досвід не був марним – вони показали цікаву і азартну гру.
В особистому заліку чемпіонат відбувся в декілька етапів. На першому - гравці за жеребом були розподілені на підгрупи, в яких грали за круговою системою. У підсумку в напруженій боротьбі до першого півфіналу змагань вийшли учасник першої спартакіади серед податківців, яка відбулася цього року у Феодосії, помічник оперуповноваженого відділу фізичного захисту управління податкової міліції Сергій Кабенок та старший державний податковий інспектор управління інформатизації процесів оподаткування ДПА в області Сергій Панько – бронзовий призер чемпіонату податківців 2009 року. Досвід, набутий на спартакіаді, допоміг Сергію Кабенку з рахунком 3:1 здобути перепустку до фіналу.
У другому півфіналі зустрілися цьогорічний чемпіон з футболу серед команд силових структур області головний державний податковий інспектор управління інформатизації процесів оподаткування Костянтин Руденко та головний державний податковий інспектор організаційно-розпорядчого відділу Олександр Павлюк. Завдяки швидкості Костянтин з перших хвилин почав «тиснути» на суперника. Але Олександр не розгубився і, застосувавши закручені удари, зміг перемогти суперника та здобути другу путівку до фіналу змагань.
За традицією перед фіналом була розіграна бронзова нагорода. Її за рахунок витривалості здобув Костянтин Руденко.
Фінал став окрасою турніру. Суперники виявилися гідними один одного. Однак більше поталанило Сергію Кабенку, який, вигравши кілька важливих очок, здобув золоту нагороду та звання чемпіона 2010 року.
Звання віце-чемпіона 2010 року та срібна нагорода - у Олександра Павлюка.

Ігор Закружний,
голова спортивної комісії Чернігівської обласної ради
Всеукраїнської профспілки працівників органів ДПС.





Коментарі (0)
avatar