реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

По- братськи: росіяни порівняли Шевченка з ...Гітлером

Російський телеканал "Оренбург" показав сюжет, в якому порівняв українського поета Тараса Шевченка з Гітлером.

"Цікавий факт: за ненависть Тараса Шевченка до росіян фашисти дозволяли ставити його портрети поруч з портретом Гітлера і зберегли його пам'ятник в Києві", - сказано в матеріалі. Однак, не уточнюють як російська Красная армія марширувала разом з гітлерівцями у Бресті та чиї портрети вивішували у Росії. А ще б цікаво дізнатися -- скільки росіян воювало в РОА генерала Власова...

У сюжеті, тривалістю майже 8 хвилин, зокрема, висловлюється невдоволення тим, що в Оренбурзькій області святкують "Шевченківський березень", однак не святкують "Пушкінський червень".

"Було б зрозуміло, якби на знак російсько-української дружби увіковічнили пам'ять Гоголя в Оренбуржжі. Внесок Миколи Васильовича у російську літературу незаперечний", - сказав ведучий. То вони ще й Гоголя не прочитали, який тікав з Росії, як підсмалений, і писав про Московію, як про старі щі... А Мазепу називав борцем за свободу.

"Але звідки у нас взялося таке затяте поклоніння відвертому русофобу Шевченку, якого ми культивуємо з року в рік, влаштовуючи місячник його імені? Невідомо. Навіщо нашим дітям такі дивні і явно чужі кумири, коли у нашій багатонаціональній літературі є імена, якими справді можна пишатися", - додав він. Пише про це "Українська правда".



Теги:Оренбург, Тарас Шевченко, Україна - Росія, Пушкін


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Не менше за росіян ( звісно самодержців ) Шевченко шпетив і поляків ( гнобителів ), і "німців"( гадаю, це збірний образ ). А що вже казати про критику самих українців - її таки найбільше, від "рабів німих" до гетьманів.  Мабуть, саме отакого всеосяжного критика і злякалися деякі в Оренбурзі.
avatar