реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

План перемоги: просто канючити гроші!

Отже, можемо оцінити "план перемоги" імені Зеленського.

1. Запрошення України до НАТО - не буде, бо запрошення без членства це ні про що, а членство в НАТО це 5-й пункт, тобто НАТО має вступити у війну. Воно їм НАТО?

2. Нарощування виробництва. Перекладаю - "Захід дай грошей".

3. Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний пакет... Перекладаю - "Захід дай грошей".

4. Економічний тиск на Росію і в Україні багато ресурсів. Перекладаю - Захід дай грошей, а ми вам за це концесії на землю і на корисні копалини. Які - національне багатство, між іншим.

5. У нас після війни буде один з найдосвідченіших воєнних контингентів і це безпека Європи - тобто "ми створимо з тих хто вижив на фронті приватну військову компанію аби Захід вирішував свої проблеми - але НАТО дай грошей".

При цьому сама команда зелених гроші добуватиме з підвищення податків - а не з припинення корупційних схем, як пропонували Пенні Пріцкер і Ніна Южаніна. А уряд національної довіри створювати не планують навіть у проекті.

Вибачте, це не план перемоги. Це дещо інше. А який план перемоги я хотів би побачити - зараз розповім.

1. Обстановка на фронті і в світі. Визнати нарешті, що Путін не зупиниться ні через рік, не через п'ять. Виходити з того, що ЄДИНИЙ спосіб зупинити Пуйла, це завдати йому ще більших втрат і підривати Росію зсередини.

2. Людські ресурси. Скільки ми протримаємося, якщо мобілізація залишиться як зараз? Скільки, якщо призивний вік зменшимо до 20 років? Скільки, якщо зменшимо до 18? Які заходи треба аби покращити хід мобілізації? Що робити, аби мобілізовані потрапляли на фронт підготовлені адекватно? Чому дезертири і ухилянти бігають безкарні?

3. Економіка країни. Ми почуємо нарешті, скільки влада готова призвати, і скільки людей мають лишитися в тилу, аби підтримувати ще працюючі галузі?

4. Забезпечення фронту боєприпасами і технікою. Що робиться, що зроблено? Що планується робити? Те що найближче мені - як реформувати забезпечення підрозділів Сил безпілотних систем безпілотниками НЕ через екстра неефективну систему тендерів МО?

5. Будівництво фортифікацій - я хочу почути аналіз, чому у нас з цим постійні проблеми і як зробити, аби український солдат оборонявся на обладнаних сучасних позиціях, що збереже йому життя та здоров'я?

6. Аналіз наступу в Курській області і відповідь на питання - якого лиха ми взагалі туди полізли, в той час як ворог наступав на Донбасі? Не придумувати відмазки штибу "хатітє пакажу звідки на Суми гатовілась нападєніє", а чітко сказати - що планували, чого досягли, які причини? І які висновки та хто відповідатиме.

7. Стосунки із західними союзниками - реальний стан, чого чекати і що робити? Відправити депутатів аби працювали з американськими і британськими громадами, використати дипломатичні таланти Порошенка і його команди - все це. Як здобути результат? Які реальні перспективи вступу до ЄС і НАТО і що для того треба робити?

8. Стратегічний план оборони на наступні 10 років. Виходимо з того, що путін не зупиниться. Якщо під'їде "чорний лебідь" значить пощастить. А якщо ні? Де ми чекаємо головних ударів, як укріплюємося, як плануємо ресурси?

9. Наші дії в разі завершенння військової кампанії. Виходити з того що Москва знову намагатиметься нападати. Як проводити санацію економіки в стислі терміни? Як вирішувати проблему безробіття демобілізованих фронтовиків, як забезпечити догляд за інвалідами? Тощо.

Всього цього я НЕ ПОЧУВ. Я почув інше. Я почув план як виправдовуватися в разі провалу. Я почув, що наша перемога виключно в руках союзників, і якщо вони не допоможуть, то нам кирдик, а Зеленський в доміку.
Тези які я перелічив - секретні? То хай би їх представили лідерам парламентських фракцій, а нам повідомили лише результат, в загальних рисах.

Замість цього нам намалювали інший план. План як канючити гроші. Просто.

Дмитро "КАЛИНЧУК" - ВОВНЯНКО



Теги:російсько - українська війна, Дмитро Калинчук- Вовнянко, команда ЗЕ, план Перемоги


Читайте також






Коментарі (0)
avatar