реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Півтори тони картоплі повезли на Антарктиду

Українські полярники вирушили в Антарктиду. У п'ятницю у Києві відбулись урочисті проводи 18 експедиції на станцію "Академік Вернадський".

Науковці, крім обладнання, улюблених книг та фільмів, візьмуть із собою півтори тонни картоплі та півтонни макаронів, бо їдуть в Антарктиду на цілий рік, — йдеться в сюжеті "ТСН.19:30".

12 полярників збираються відлетіти у непривітну Антарктику, щоб відзимувати там цілий рік. У складі експедиції науковці: геологи, метеорологи, геофізик, біологи. Крім звичних досліджень, їм доведеться побудувати в Антарктиді ще одну станцію для наступних експедицій.

Чи не найбільше роботи на станції традиційно є у кухаря. Тричі на день впродовж цілого року йому доведеться готувати хлопцям смакоту. Кухар обіцяє балувати членів експедиції борщем, уже підготував три з половиною центнери червоних буряків, та різними супами. Закупили і півтори тонни картоплі.

Не менш відповідальна робота у лікаря. Він на станції і за терапевта, і за хірурга, і за стоматолога. Найближча лікарня буде за тисячі км від станції. Більшість членів експедиції уже не вперше їдуть на станцію, тому керівник спокійний. Чоловіки знають одне одного не перший рік.

Полярна станція "Академік Вернадський" розташована на острові Галіндез поблизу Антарктиди. Полярники багатьох країн світу та туристи кажуть, що вона найкраща серед усіх. Зараз там літо добігає кінця і температура потроху вже починає знижуватися.

Полярники за традицією ставлять букет до пам‘ятника Грушевському і фотографуються з рідними на пам‘ять. Повернуться вони додому лише через рік.
ТСН



Теги:антарктида, полярна станція, Академік Вернадський



Коментарі (0)
avatar