реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Півроку відучились – підручників немає

У школах майже закінчується півріччя, та з деяких дисциплін учні до сих пір не мають підручників.

- Немає книг з інформатики, географії, - розповідає учениця 10 класу ЗОШ №30 Чернігова Наталія Бакоцька. – Щоб підготувати уроки, використовуємо конспекти та інтернет. Добре, якщо він є.

Проблема з підручниками цьогоріч торкнулась десятикласників – саме вони стали заручниками спроб однієї влади запровадити реформу в освіті, а іншої – її відмінити. Нагадаємо, що в липні парламент з подання Дмитра Табачника ухвалив рішення про повернення до одинадцятирічної школи. До першого вересня встигли підготувати нові програми, але підручники видати друком не встигли, тому освітянам запропонували користуватися електронними книгами з інтернету.

Такі «інновації» видалися не надто зручними для учнів навіть міських шкіл, не кажучи вже про сільські. Адже діти мусили псувати свій зір перед екранами комп’ютерів або ж записували довжелезні конспекти на уроках, бо не у кожного є доступ до світової павутини.

Юлія Самотяжко – учениця навчально-виховного комплексу села Киселівка Чернігівського району, щоразу їздить до Чернігова, щоб роздрукувати потрібний матеріал. Дівчина чи не єдина в класі має інтернет, тож знаходить у ньому потрібну інформацію, а потім у Чернігові роздруковує в кількох примірниках для всього класу.

- Кожний вчитель роздруковує за свій рахунок, а учні – за свій, - розповідає Світлана Яременко, учитель хімії і біології цього ж навчального закладу. - Минулого року було те саме: до січня не мали підручників. Ці діти, тоді дев’ятикласники, були першими, хто навчається за новою програмою. Ми користувалися старими книгами, шукали додаткові матеріали, поки не отримали нові.
Вікторія ГАВРИК

Повністю стаття опублікована в газеті "Сіверщина" за 9 грудня.




Теги:Вікторія Гаврик, школи Чернігова, Міністерство освіти, табачник, Підручники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar