реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Після вибуху будинок почали оцінювати

У Чернігові розпочалися роботи з оцінки технічного стану будівельних конструкцій будинку по вулиці 50 років ВЛКСМ, що постраждав від вибуху побутового газу наприкінці березня.

За словами заступника міського голови Олександра Сердюка, на об'єкті працюють фахівці столичного Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій спільно з ТОВ "Будівельне проектування та науковий консалтинг".

За попередніми оцінками, роботи планується завершити до 25 травня.
"Експерти мають оприлюднити висновки щодо можливості подальшої експлуатації будівлі", - уточнив О.Сердюк.

Він зауважив, що спочатку спеціальна комісія прийняла рішення про відновлення пошкоджених під'їздів і фахівці філії інституту "Чернігівцивільпроектреконструкція" почали розробляти проектно-кошторисну документацію для реконструкції будинку. Замовником відновлювальних робіт мало виступити Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради, а підрядником – ПАТ "Домобудівник". Але потім, зважаючи на прохання мешканців будинку, було вирішено звернутися до незалежних експертів.

Як повідомлялося, 26 березня о 21.10 у Чернігові по вулиці 50 років ВЛКСМ, 36 у квартирі №3 на першому поверсі будинку стався вибух побутового газу, у результаті якого загинула жінка, ще четверо мешканців будинку отримали травми та опіки. Один з постраждалих помер у лікарні. У результаті вибуху пошкоджено 2 під'їзди житлового будинку, їх мешканців (79 чернігівців) відселено.


Ірина СИНЕЛЬНИК



Теги:надзвичайна подія, Чернігів, вибух газу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar