реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Уточнення МНС: господар квартири, що вибухнула, отримав 99 відсотків опіків

26 березня о 21:15 у Чернігові до територіального управління МНС надійшло повідомлення про те, що в 90-квартирному 5-поверховому житловому будинку по вул. 50 років ВЛКСМ, 36 стався потужний в вибух на 1 поверсі в квартирі №3. На місце події негайно прибули пожежно-рятувальні підрозділи, міліція, бригади швидкої медичної допомоги, аварійні служби газу, електромереж та теплокомуненерго.

Вибуховою хвилею зруйновані 4 та пошкоджено 26 квартир 2 під'їздів, розбиті вікна й балконні рами в кількох десятках осель, в тому числі й сусідніх будинків. У квартирах №3 і №6 частково обрушилися в підвал бетонні перегородки, підлога та стеля. З-під уламків рятувальники дістали тіло загиблої 44-річної мешканки квартири №6. До лікувальних закладів міста госпіталізовані 4 людини: 33-річний господар оселі, в якій саме стався вибух, отримав 99% опіків тіла, у 9-річного хлопчика з квартири №12 травми живота та попереку, у 25-річного мешканця квартири №5 рани голови та голені, у 93-річної мешканки квартири №9 зламані ребра.

В ліквідації надзвичайної ситуації брали участь 323 працівники та 38 одиниць техніки з різних служб, в тому числі 92 співробітники та 16 автомобілів МНС. На місці події створено штаб на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Станіславом Прокопенко. Рятувальниками ліквідовано пожежу, яка сталася внаслідок вибуху, розблоковані двері кількох квартир і евакуйований 61 мешканець. Для постраждалих розгорнутий пункт життєзабезпечення. За допомогою автокрану та спецінструменту проводиться розбір завалів та закріплення пошкоджених конструкцій будинку.

З числа постраждалих 25 людей тимчасово поселені в готелі "Градецький", а інші виявили бажання розміститися у родичів або знайомих.

Ймовірною причиною лиха став вибух побутового газу. Матеріальні збитки від надзвичайної ситуації та затрати на ліквідацію її наслідків встановлюються.

Володимир МУХА,
начальник ТУ МНС у Чернігівській області



Теги:мнс, вибух у Чернігові, надзвичайна подія, вибух газу


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
По Интеру передали, что взорвалась газовая колонка. Но в любом случае жителям дома не позавидуешь.
avatar