реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Після парти -- в "Спарту" (фоторепортаж)

580 студентів розпочали польовий вишкіл на полігоні 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України поблизу селища Гончарівське на Чернігівщині.

Це майбутні офіцери запасу, які навчаються на кафедрах військової підготовки Національного університету біоресурсів і природокористування України (м.Київ) та Національного університету Державної податкової служби України (м.Ірпінь, Київської області). З кожного навчального закладу військову науку будуть опановувати 400 та 180 чоловік відповідно.

Слід зазначити, що серед аграріїв 24 курсанта 1-го та 2-го курсів навчаються за держзамовленням оборонного відомства. Після закінчення вишу вони отримають військове звання «лейтенант» та поповнять лави Збройних Сил України.

Під час табірного збору курсанти виконують стрільби з пістолета Макарова, автомата і ручного кулемета Калашникова, метають гранати. Окрім вогневих вправ майбутні офіцери опановують тактику, топографію, інженерну і стройову підготовки тощо.

Курсантів з Києва готують за спеціальностями командирів танкових і механізованих взводів та фахівців з ремонту озброєння, тож програмою їхньої підготовки передбачено ще й практичне водіння танків, бойових машин піхоти та обслуговування автомобільної і бронетанкової техніки.

В організації цих занять безпосередню участь беруть офіцери 1-ої окремої танкової бригади.

За словами викладача кафедри військової підготовки НУ БІП України підполковника запасу Сергія Розенфельда, студенти живуть повноцінним армійським життям за розкладом гончарівських танкістів. Щороку 5-6 лейтенантів запасу з кожного випуску виявляють бажання в подальшому пов’язати своє життя з українською армією.

Після польових занять курсанти, які цього року розпочали опановувати військову науку, на плацу бригади, урочисто складуть присягу на вірність українському народові.

Фото Віталія КИРИЛОВА



,






Теги:Гончарівське, курсанти, польові заняття, армія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar