реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Після інсульту. Бажаний перехід до вегетаріанства

Інсульт — це раптове порушення кровообігу в мозку, яке проявляється крововиливом, тромбозом.
Спричинити його можуть гіпертонічна хвороба, атеросклероз мозкових судин, травма черепа чи великий стрес.
У період лікування і до повного одужання бажано перейти на вегетаріанський спосіб харчування, відмовитися від бульйонів, жирної їжі, обмежити прийом солі.

Якщо все ж людина не може обійтися без м’яса, то потрібно віддати перевагу молодій телятині і курятині, яку вживають після тривалої теплової обробки.

Інсультним хворим з гіпертензією корисно вживати двічі на день по 200—300 г гречаної каші.
Помічними після інсульту стануть і зернятка кмину. У Західній Європі навіть кажуть: хто їсть кмин — у того ніколи не станеться інсульту. Там післяінсультним хворим рекомендують протягом дня 2—4 рази (у перервах між їдою) приймати по 10—15 насінин кмину, подрібнених на млинку для кави, запиваючи цей порошок водою.

Поліпшує мозковий кровообіг настій квітів арніки гірської. Взяти 3 г сировини, залити склянкою окропу, настояти 30 хв. Приймати по 1 ст. л. тричі на день до їди. Не передозовувати!

Як заспокійливий, гіпотензивний, седативний засіб для лікування післяінсультних хворих використовують настій мар’їного кореня (півонія незвичайна), в аптеці є вже готова лікарська форма. Можна і самому приготувати настій: 10 г подрібненої сировини залити склянкою окропу, настояти до охолодження. Пити по 1 ст. л. 3—5 разів на день між прийомами їжі.

Оскільки буває геморагічний інсульт, який супроводжується крововиливом у мозок, та ішемічний без крововиливу, то дещо відрізняються для кожного і рекомендації щодо рослинних препаратів.

У разі геморагічного інсульту дуже корисний глід колючий: плоди і квіти. Із плодів можна зробити сік, приймати по 10—20 крапель тричі на день після їди. Курс лікування 2—3 місяці. Три чайні ложки спілих плодів (сушених чи свіжих) залити склянкою окропу. Настояти 2 години. Приймати по 50 мл тричі на день. Можна приготувати настоянку із квітів (ліпше зі свіжих) глоду. Три чайні ложки подрібнених квітів залити 10 столовими ложками спирту. Настояти 7 днів, приймати по 15—30 крапель на 50 мл води тричі на день.

У разі ішемічного інсульту помічним є вживання соку граната (свіжовичавленого) по 50 мл 4 рази на день за 20 хв до їди. Також можна зробити настій із кори ліщини. Беруть 3 ч. л. подрібненої кори з гілок, заливають 200 мл окропу, настоюють 2 години. Приймають по 1—2 ст. л. тричі на день.

Крім того, помічним є сік ріпи, вживати по 2 ст. л. з додаванням меду. Пити тричі на день.




Теги:кмин, вегетаріанство, глід колючий, сік граната, мозок, Мед, інсульт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar