реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Пікетувальники мінкультури вибрали день не випадково...

Стало відомо, чому саме того дня пікетували Міністерство культури працівники музею історичних коштовностей України та директор Чернігівського історичного музею імені В.Тарновського Сергій Лаєвський. Як повідомила в мережі Фейсбук директор Національного історичного музею Тетяна Сосновська, плакат за звільнення якої тримав саме С.Лаєвський, саме того дня відбувалося підписання важливої для музейників європейської угоди.

Віце-прем`єр-міністр – Міністр культури України В`ячеслав Кириленко та Єврокомісар з питань освіти, культури, молоді та спорту Тібор Наврачіч підписали Угоду між Урядом України та Європейською Комісією про участь України у програмі ЄС «Креативна Європа».

В`ячеслав Кириленко відзначив, що з підписанням Угоди про приєднання до програми «Креативна Європа» перед Україною відкриваються великі можливості для співпраці українських та європейських митців для розвитку культурної сфери.

«Сьогодні дуже важливий для України день. Ми довго йшли до цієї мети та доклали певних зусиль, і за сприяння наших європейських партнерів досягли результату. Зараз складні часи для всієї Європи. Європа стикається з тероризмом, з яким Україна зіткнулася ще два роки тому. Але українці продовжують творити: для них культура, креативність, творче самовираження є дуже важливим. Програма «Креативна Європа» дозволить українцям реалізовуватись у Європі, приймати наших європейських колег тут, і робити спільні творчі проекти, важливі для всіх європейських країн. Український креативний сектор отримав нові можливості, в тому числі доступ до проектів, загальна вартість яких складає майже 1,5 мільярди євро. Тому від імені Українського Уряду дякую нашим друзям - Європейській Комісії та Єврокомісару - за допомогу та підтримку», - сказав Віце-прем`єр-міністр – Міністр культури.
Комісар Європейського Союзу з питань освіти, культури, молоді та спорту Тібор Наврачіч привітав Україну з фактом офіційного приєднання до європейської культурної родини та відзначив, що Україна досягла цього результату завдяки тому, що поділяє спільні для усієї Європи цінності.



Теги:музей історичних коштовностей, Сергій Лаєвський, креативна Європа, Тетяна Сосновська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar