реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Директор Національного історичного музею пояснила проти чого протестував директор Чернігівського музею

Формальною причиною сьогоднішнього "страйку" працівників Чернігівського історичного музею імені В.Тарновського його директор Сергій Лаєвський назвав протест проти знищення філії Національного історичного музею - музею історичних коштовностей України.

Редакція "Сіверщини" звернулась за коментарем до директора Національного історичного музею Тетяни Сосновської з проханням прокоментувати подію. Тетяна Сосновська:

"Фонди музею історичних коштовностей України були і є найзакритішими в Україні. МІКУ як філія ігнорує інструкції і вимоги щодо надання інформації головному музею. Саботаж керівника філії набув масштабів відділення філії і тотального приховування інформації про колекцію від спільноти. Голова українського відділення ІСОМ Сергій Лаєвський підтримав тенденцію приховування інформації про фондові колекції музеїв, виступивши з ініціативою підтримки страйку та відокремлення музею з унікальною колекцією. При цьому доля співробітників МІКУ, їх майбутня робота, зарплата не важливі ні для Строкової Л.В. (директора музею коштовностей - ред.), ні для Лаєвського С.Л. Їм важливо використати будь-яку ситуацію в політичній боротьбі. Прикро, що музеї стають інструментами в політичній боротьбі й протистоянні".

Оскільки С.Лаєвський поширив фото, на якому він тримає плакат з вимогою звільнення міністра культури Вячеслава Кириленка, ми попросили Тетяну Сосновську пояснити - що за чоловік стоїть поруч з С.Лаєвським, бо ми в Чернігові такого працівника культури не знаємо. Виявляється, що це якийсь Каштанов.

Тетяна Сосновська: " О, це наш одіозний співробітник, який понад 20 років використовував грантівську музейну японську техніку в своїх цілях, який влаштував на роботу в музей весь свій родинний клан, який утворив в музеї приватну міні-лабораторію, який постійно влаштовував диверсії, коли до НМІУ приїздили поважні делегації. Словом - хАроший парЄнь.
Він не культурний діяч, він фотограф" .



Теги:Чернігівський історичний музей, Національний історичний музей, Сергій Лаєвський, Тетяна Сосновська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar