реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Пікет на захист Юліїї

2 серпня з 12.00 по 13.00 на центральній площі Чернігова, біля будівлі Чернігівської обласної державної адміністрації відбувся пікет протесту проти політичних репресій в Україні та політичної розправи над лідером опозиції Юлією Тимошенко: «Підсумки першого місяця політичного процесу проти Юлії Тимошенко: від суду до судилища, від судилища – до прямої фізичної розправи».
На площі зібралося більше ста прихильників Юлії Тимошенко. Учасники пікету тримали плакати з написами: «Ні, політичним репресіям!», «Руки геть від Тимошенко!», та вигукували «Ганьба!».

Прихильники Юлії Тимошенко, громадські діячі майже годину виступали через вільний мікрофон, агітуючи перехожих приєднатися до пікету та засудити факти політичних репресій в нашій країні.

Під час проведення пікету біля вільного мікрофону виступили: О. Кодола – голова Чернігівської обласної організації ВО «Баткьівщина», О.Русін – керівник Чернігівської міської партійної організації ВО «Батьківщина», О.Смолій – депутат обласної ради, В.Лебідь – депутат Чернігівської міської ради, О.Лазаренко - депутат Новозаводської у місті Чернігові районної ради, які рішуче засудили дії влади стосовно порушення Конституції та законів України, та виступили проти політичної розправи над лідером опозиції Юлією Тимошенко.

Голова Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олександр Кодола, зокрема, зазначив у своєму виступі: «Печерський суд над Юлею Тимошенко, прозваний у народі «печерським судилищем», є політичною розправою над лідером опозиції, замовленою Януковичем. Те, що відбувається у Печерському суді, не є судом у загальноприйнятому для цивілізованого світу розумінні цього слова. Печерський суд в особі судді Кірєєва грубо порушує право Юлії Тимошенко на захист, гарантоване Конституцією будь-якому громадянину України. Абсурдність висунутих режимом Януковича звинувачень на адресу Тимошенко відзначають і незалежні міжнародні експерти. Слід розуміти, що нинішня «справа Тимошенко» стосується не тільки її особисто. Доля дійсно поставила її на вістря спротиву кримінальному режиму Януковича. І якщо сьогодні вони приберуть Тимошенко, то завтра вже ніщо не заважатиме Януковичу&Co встановити в Україні режим повного «беспредєлу».

«Ми всі знаємо, що злочинці звикли робити свої чорні справи нишком у темряві, щоб ніхто не бачив і при цьому дуже бояться розголосу, так і Янукович боїться висвітлення процесу над Тимошенко і заборонив трансляцію судового процесу по телебаченню. Згортання демократії, яке відбувається на наших очах, закриє для України шлях до Європи та поверне до тоталітарного минулого», - наголосив Олександр Кодола.

Сергій СЕМЕНЕНКО



Теги:Печерський суд, Юлія Тимошенко, розправа, опозиція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar