реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Піймали "автопотрошителів"

Коли о 4 ночі до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС надійшов дзвінок, ніхто й не гадав, що він стане каталізатором затримання групи крадіїв, які ось вже тиждень потрошили автомобілі чернігівців у різних частинах міста.

Телефонували з проспекту Миру, абонент повідомив, що тільки-но бачив, як невідомий зловмисник вовтузиться біля дверцят його автомобіля. Дана інформація негайно була передана найближчому до місця пригоди наряду ДАІ.

Коли інспектор ДПС взводу супроводження РДПС УДАІ старшина міліції Сергій Агєєв спільно зі своїм напарником –інспектором ДПС, старшим сержантом міліції Дмитром Духновим під’їхали до місця, з «дев’ятки» вистрибнув молодик та спробував зникнути у дворах. Інспектори ДАІ виявилися спритнішими, тому вже через півсотні метрів на руках зловмисника клацнули наручники.

Після повідомлення чергової частини міськвідділу міліції до місця затримання під’їхав наряд патрульної служби та слідчо-оперативна група. Затриманим виявися 26-річний чернігівець Дмитро (імена змінені), він повідомив, що працював не сам, а зі спільниками, які мали чекати його в певному місці.

На зустріч з ними був відправлений екіпаж ДАІ в складі інспектора ДПС взводу супроводження РДПС УДАІ, старшого сержанта міліції Сергія Шемендюка та старшого сержанта міліції Олександра Коляди. На вулиці 50 років ВЛКСМ вони і затримали «Волгу» разом з двома спільниками автокрадія – 24-річним Антоном та 27-річним Олександром. Автомобіль був з шашечками таксі, а його власник виявився таксистом.

В багажнику були виявлені запчастини та деталі від автомобілів різних марок та модифікацій, а також магнітоли, музичні колонки і акумуляторні батареї. Деякі із запчастин на той момент вже значилися у розшуку як викрадені. Сумнівів не було – ця група займалася крадіжками з автомобілів.

Всіх затриманих було доставлено до Чернігівського міського відділу міліції, де з ними потім вже працювали співробітники карного розшуку. З’ясувалося, що Денис вже пройшов тюремні університети саме за аналогічні злочини, він і запропонував своїм знайомим трохи підзаробити. Хлопці погодилися, бо такий кримінальний заробіток їм видався легким. Антону відводилася роль перевізника, а його машина використовувалася як накопичувач здобичі, Олег мав бути «на підхваті».

В такому складі група «перевірила» за одну ніч 2 автомобілі, а під час спроби обікрасти третій вони були затримані. З багажника «Волги» правоохоронці дістали цілу купу найрізноманітнішого «скарбу»: магнітоли, електроавтозапальнички, радіаторні решітки та акумулятори.

А коли співробітники карного розшуку завітали на квартиру, де крадії складали крадене, то знайденого краму вистачило б на відкриття невеличкого магазину автозапчастин чи СТО.

Зловмисники розповіли, що обкрадали виключно ті автівки, які не були обладнані сигналізацією. Як не дивно, Денис з Антоном мали пристойну роботу і отримували гідну зарплатню, перший на пилорамі, другий – таксистом, лише Олег був безробітним. Тим не менше, всі вони погодилися на кримінальний підробіток.

На даний момент триває слідство, фігуранти перевіряються на причетність до подібних злочинів, скоєних в місті. Вже доведена причетність групи до 10 крадіжок.

Порушено кримінальну справу за ст. 185 ч. 2 Кримінального кодексу України (крадіжка вчинена за попередньою змовою групою осіб). Організатор групи, як вже неодноразово засуджений, взятий під варту та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, його подільники відпущені на підписку про невиїзд. Слідство триває.

СЗГ УМВС України в Чернігівській області



Теги:Чернігівська міліція, злодії, автоптрошителі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar