реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Підвищення ціни на газ сім'ї з субсидіями не відчують

Сім’ї, які отримують субсидії на послуги ЖКГ, не відчують підвищення цін і тарифів, оскільки на себе це візьме держава, перерахувавши їм субсидії, - зазначив у коментарі журналісту телеканалу БТБ директор департаменту соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Він додав, що громадяни, які згідно законодавства не мають права на отримання субсидії, можуть отримати компенсацію. Причому право на компенсацію залежить тільки від сукупного доходу сім’ї і не передбачає контролю майнового стану. «Якщо ми будемо говорити про запроваджену систему компенсацій, то основним критерієм їх надання буде виключно дохід таких сімей. Тобто якщо сім’я буде мати дохід нижчий, ніж певний критерій, вона буде мати право на отримання компенсації у розмірі вартості зростання ціни тарифів», - наголосив Музиченко.

Він додав, що кількість сімей, які матимуть право на субсидію, також зросте в зв’язку з підвищенням тарифів та газ та теплоенергію. «Якщо ми говоримо про нові сім’ї, які у зв’язку з підвищенням цін на тарифи отримають право на субсидії, такі сім’ї можуть покрити свої витрати частково за рахунок субсидій, частково за рахунок компенсацій і вони також не будуть сплачувати більше. А деякі сім’ї отримають виключно компенсацію, оскільки в них не буде право отримати субсидію», - пояснив посадовець. Він нагадав, що діюча програма житлових субсидій передбачає компенсації вартості житлово-комунальних послуг на суму, що перевищує 10-15% від сукупного доходу, в залежності від складу сім’ї. Причому програма житлових субсидій враховує не лише критерій доходу, а й майновий стан. «Тобто, якщо сім’я має 2-3 квартири, 2-3 автомобілі чи систематично здійснює дорогі покупки, але декларує низький рівень доходів, то така сім’я на загальних підставах право на субсидію не матиме», - наголосив він. Однак, за його словами, також є відповідний механізм, який дає право місцевим органам влади у складі комісій приймати рішення і в цих випадках, але з урахуванням вивчення конкретної ситуації.



Теги:ЖКГ, ціна газу, Мінсоцполітики, субсидії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar