реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Підстави самоврядування

Нещодавно побачила світло книга, яку довго очікували. Це збірник документів «Чернігів маґдебурзький: законодавчі та публічно-правові акти ХVІІ- першої половини ХVІІІ ст.»(Чернігів, 2023, 167 стор.) Упорядники: доц. Галина Доманова, проф. Олександр Коваленко, проф. о. Юрій Мицик. Латиномовні тексти переклав Максим Мешковой.

Цей збірник містить королівські привілеї, царські грамоти, накази, гетьманські та полковницькі універсали, а також універсали Генеральної військової канцелярії, що надавалися місту протягом ХVІІ- першої половини ХVІІІ ст.

Цей комплекс документів слугував підґрунтям міського самоврядувaння за європейським зразком, визначав повноваження та структуру магістрату та основні напрямки його діяльності.

Видання розраховане на науковців, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться історією Чернігова та України ранньомодернової доби.

о. Юрій МИЦИК



Теги:маґдебурзьке право, самоврядування, Юрій Мицик, нові книги


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Вийшов черговий збірник матеріалів, який підготували історики про економічну систему класичного типу. Тепер до справи мають взятися економісти та правники. Тоді можна буде зробити належні висновки. Комплексний підхід у вивченні проблематики Маґдебурзького права напрошується до застосування. Здається, до такого в нас не доходило. Але будемо сподіватися.
avatar