реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Підозріла друкована продукція затримана на кордоні

Співробітники Чернігівської митниці затримали друковану продукцію, аудіокниги та аудіолекції Рона Хаббарда загальною вартістю понад 302 тисячі гривень при спробі їх незаконного переміщення через кордон

Співробітники Чернігівської митниці затримали вантаж, що складається з 78 коробок з друкованою продукцією релігійно-філософського вчення з Саентології та Діанетики Л. Рона Хаббарда, за спробу його незаконного ввезення на територію України.

19 січня 2011 у зону митного контролю пункту пропуску «Нові Яриловичі» заїхав вантажний фургон марки «Мерседес-Бенц» під керуванням громадянина Республіки Білорусь. Згідно наданих до митного оформлення документів, транспортний засіб переміщував з Литовської Республіки до України меблі та вироби з пластика.

Під час здійснення митного огляду товарів у пункті пропуску «Нові Яриловичі» співробітниками митниці було встановлено, що на задніх та бокових дверцятах вантажного відсіку наявне митне забезпечення митних органів Литовської Республіки. Водій повідомив, що так як система гідравлічного відкривання задніх дверей вийшла з ладу, то доступ до вантажного відсіку є можливим лише через бокові дверцята. Дійсно біля бокових дверцят знаходились картонні коробки з кріслами.

Для здійснення митного огляду інших місць вантажного відсіку співробітники митниці використали систему телеспостереження «Сова». Це дало змогу виявити за коробками з меблями картонні коробки білого кольору з малюнком «Розгорнутої книги». У цих коробках знаходились комплекти компакт-дисків разом з друкованими виданнями автора Л. Рона Хаббарда в асортименті. Для здійснення повного митного огляду вантажу автомобіль був доставлений до Чернігова.

Після здійснення переогляду вантажу та проведення його митного обстеження співробітники митниці встановили точну кількість та вартість прихованого від митного контролю товару. Загалом в автомобілі знаходилось 78 коробок з друкованою продукцією, аудіокнигами та аудіолекціями з Саентології і Діанетики автора Л. Рона Хаббарда.

Водій пояснив, що переміщував даний вантаж за попередньою домовленістю з невідомими йому особами за винагороду. Будь-яка товаросупровідна документація на цей вантаж у нього відсутня, митне оформлення даних товарів митними органами Литовської Республіки не здійснювалось. З метою ускладнення доступу до вантажного відсіку транспортного засобу та уникнення митного контролю особи, які здійснювали завантаження даних товарів, пошкодили гідравлічну систему відкривання задніх дверей автомобіля.

Таким чином, громадянин Республіки Білорусь намагався перемістити через митний кордон України товари з приховуванням від митного контролю шляхом використання інших засобів та способів, що утруднюють їх виявлення. Співробітниками митниці порушено адміністративну справу за статтею 352 Митного кодексу України, вантаж затриманий та оцінений у 302 138 гривень.

Прес-служба Чернігівської митниці







Теги:кордон, Нові Яриловичі, Литовська республіка, Білорусь, Л. Рон ХАББАРД, саєнтологія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar