реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Підняти тариф - єдине, що вони вміють

За всю каденцію теперішньої міськради та її голови не було жодного рішення про запровадження чи хоча би підготовку до РОЗДІЛЬНОГО ЗБОРУ ТА ПЕРЕРОБКИ ПОБУТОВОГО СМІТТЯ! Тільки збільшення тарифів!

Висновок простий - інтелектуальний потенціал депутатів та мера занадто низький для такого рішення, а тим більше дій.... Потрібні зміни..., як говорив колись В'ячеслав Чорновіл!

Було одне "вдале", на їхню думку, рішення - на початку каденції міськрада "віджала" у Чернігівської екологічної асоціації "Зелений Світ" приміщення по вул. В'ячеслава Чорновола, 5. Нагадаю, саме те приміщення, що було передано цій громадській організації в 1991 році міськрадою за головування Валентина Мельничука із "балансу на баланс", тобто мала право його приватизувати.... Саме в цьому приміщенні ми проводили семінари для вчителів та екологічні уроки для учнів з питань наслідків Чорнобиля та роздільного збору побутового сміття... Не дали продовжити, підняли оренду для неприбуткової організації в 5 разів, до майже 6 тис. гривень, замість того, щоб допомогти...

Це вже потім на звернення "Зеленого Світу" до мера про необхідність запровадити в місті РОЗДІЛЬНОГО ЗБОРУ ТА ПЕРЕРОБКИ ПОБУТОВОГО СМІТТЯ, що значно би здешевило тарифи та зберегло довкілля і дало цінну сировину для переробки - мер дуже культурно нас "послав" до відповідного зама, а той "провіщав" щось про "економічну невигідність таких заходів"..., всьому світу вигідно, а Чернігову ні.... Це вже "прогрес", бо попередній мер із комсомольським запалом сам чітко відповів - "передчасно і недоцільно".

Правда, попередній відповів в листі і в газеті, а цей - навіть по "електронці" не відповів, та й економить папір... видно став "екологічно свідомим" всупереч чинного законодавства... Не відповідають взагалі, до прикладу - жодної відповіді на лист "Зеленого Світу" мешканців вул. Гребінки про порушення екологічних прав із підписами чи не всіх мешканців вулиці...

Влада, що не чує громадські організації та своїх мешканців повинна піти в історію в 2020 році, в році 30-річчя створення "Зеленого Світу" на Чернігівщині. Піти геть, законно, на виборах - це і є громадянське суспільство, справжнє, європейське, якого ми всі прагнемо.

Іван ОСАДЦІВ



Теги:роздільний збір сміття, Іван Осадців, Зелений світ, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar