реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Перший український храм у Щорсі

Різдвяні свята громада Української православної церкви Київського патріархату міста Щорс вперше служила у власному храмі. Його зведено менше, ніж за рік.

"Такий у нас священик шебутний, що все йому вдається, - розповідає член громади Любов Удод. - І в Камці служить, і в Хотуничах у нас є громада. А в селі Старі Боровичі, де він поселився з дружиною, коли люди побачили, що він з бідних грошей старається не брати - люди перейшли з московського патріархату і тепер там також Київський патріархат".

Будівництво Спасо- Преображенської церкви у Щорсі ведеться швидкими темпами завдяки допомозі місцевих підприємців та Патріарха Київського і всієї Руси - України Філарета, який дав гроші на купівлю земельної ділянки. Активну допомогу надає осередок Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка на чолі з Сергієм Шумським. Храм - у традиційних українських кольорах: дах синій, а стіни - жовті.

Настоятель отець Андрій уже заклав будівництво церкви і в місті Городня. Таким чином, за останній рік у прикордонних з Росією районах з'явилися нові українські парафії.

Освячення Спасо- Преображенського храму у неперейменованому місті Щорсі (історична назва - Сновськ) планується ближчим часом.

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:Чернігівська єпархія, чернігівська Просвіта, городня, Щорс, Київський патріархат, нові храми


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
0
1
Було б знаменито, якби й храм побудували в українському стилі, як є на фото до цієї новини.
avatar
2
Це добре!
avatar
3
На фото - старий залізничний вокзал... А фото церкви обіцяли прислати...
avatar