реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

За кілька кілометрів від російського кордону освячено український храм

11 липня 2015 р. архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій на запрошення благочинного Городнянського і Щорського рійонів священика Андрія Романюка відвідав м. Городню для звершення освячення новозбудованого малого храму місцевої парафії на честь святителя Василія Великого. Архієрея супроводжував секретар Єпархіального управління протоієрей Роман Кіник.

Лише нещодавно владика освячував хрест на земельній ділянці, призначеній для будівництва храму – і ось, спільними зусиллями громади, за підтримки місцевого Свято-Миколаївського козацького полку, народного депутата України Анатолія Сергійовича Євлахова, Чернігівської єпархії Київського Патріархату та багатьох не байдужих людей у Городні постав перший храм Київського Патріархату. Планується, що невелика, але ошатна і затишна дерев'яна будівля з часом, коли поруч збудується головний храм парафії, стане приміщенням парафіяльної школи.

На храмовому подвір'ї владику Євстратія та народного депутата Анатолія Євлахова представники громади зустріли добрими побажаннями й караваєм. А далі в храмі лунали молитви з проханням до Бога благословити новий храм, громаду й усю городнянщину. Архієрей всередині та ззовні окропив церкву освяченою водою, разом з усіма присутніми підніс подяку Богові за успішне завершення будівництва нової святині.

Після богослужіння зі словами вітання до присутніх звернулися архієпископ Євстратій, народний депутат А. Євлахов, перший заступник отамана Городнянського козацького полку Станіслав Варлига, міський голова Андрій Богдан, мати загиблого за Україну героя Олександра Найдьона Валентина, настоятель парафії священик Андрій Романюк. На знак подяки за допомогу та підтримку від імені Святійшого Патріарха Філарета владика Євстратій вручив Анатолію Сергійовичу Євлахову орден Святителя Миколая Чудотворця. Благословенними грамотами Чернігівського архієпископа були відзначені також ті, хто взяв активну участь в побудові церкви. В пам'ять про освячення від імені єпархії владика подарував парафії ікону Богоявлення, а кожен присутній отримав образок преподобного Меркурія Чернігівського.

Після завершення урочистостей спілкування продовжилося на церковному подвір'ї, а потім – за спільною святковою трапезою.

Ще кілька років тому в прикордонному Городнянському районі, який межує з Білоруссю та Росією, не було жодної громади Київського Патріархату. Великий спротив чинився зусиллям отця Андрія та вірних УПЦ КП розбудувати на давній козацькій землі Городнянщини українське церковне життя. Але зараз все більше і більше людей усвідомлюють значення рідної Церкви, мови, історії. Зростає парафія у Городні, є бажання жителів навколишніх сіл також мати громади помісної Української Православної Церкви. Дай Боже здійснитися цим задумам – заради духовного відродження Городнянщини, на благо людям і на добро Україні.

Церква.info



Теги:Чернігівська єпархія, Євстратій (Зоря), городня, Київський патріархат, Євлахов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar