реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Перший удар "УДАРу" -- по корупції

- Корупція, яка міцно укорінилася у наше життя, стала найбільшою небезпекою для розвитку держави ,- сказав, відкриваючи прес-конференцію, присвячену початку всеукраїнській акції партії «УДАР Віталія Кличка» «Люстрація влади: повідом про корупціонера», голова її обласного осередку, кандидат у народні депутати України Сергій Аверченко.

Мірилом усіх цінностей, наголосив він, нині стали гроші. Без них –ні кроку, бо влада душить і «підминає» під себе практично всі сфери соціально-економічного життя, відверто вимагає хабарі і «відкати», а ще безсоромно дерибанить місцеві бюджети. Корупція нещадно нищить моральність, чесність, гідність людей, вбиває їх віру у справедливість державного ладу.

Ось чому перший удар «УДАРу» спрямований саме по корупції. Адже це рішучий крок до одужання держави. Саме так вчинили, прийшовши до влади, демократичні сили у Грузії. ЇЇ приклад боротьби з корупцією переконливо прозвучав з вуст учасників прес-конференції.

Акція «ударівців» триватиме до 1 жовтня. Вона передбачає збір даних про чиновників, які зловживають своїм службовим становищем і «прославились» конкретними корупційними діями. Про них можна розповісти, заповнивши відповідний бланк у агітаційних наметах чи громадських приймальнях «УДАРУ», або ж на сайті партії. Така інформація може стати реальним поштовхом до притягнення корупціонерів до відповідальності.

- Як тільки-но ми прийдемо до парламенту, одразу розпочнемо люстрацію нинішньої влади.Після незалежної ретельної перевірки на предмет доброчесності звільнимо з посад усіх корупціонерів – чиновників, суддів та прокурорів ,- сказав Сергій Аверченко. –Для цього буде створено незалежне Антикорупційне агентство, яке діятиме під пильним громадським контролем.

- У боротьбі з корупцією ми розраховуємо на твердість і рішучість нашого лідера партії Віталія Кличка,- сказала на прес-конференції кандидат у народні депутати по Чернігівському виборчому округу №206, телеведуча програми «Від щирого серця» обласного телебачення Олена Попова. - Разом з ним ми повернемо людям надію.

- Корупція раковою пухлиною вразила наше суспільство, - підключився до розмови на болючу тему кандидат у народні депутати по Чернігівському виборчому округу №205, лікар - гематолог Іван Осадців. - Ще на початку 90-х років минулого століття ми пустили гендлярів у владу, які творять закони «під себе», лобіюють інтереси тих, чи інших фірм. Таку практику треба зламати.

Він запропонував свої «рецепти» від корупції. У галузі охорони здоров’я – це, зокрема, належне бюджетне фінансування, доступна, прозора система обов’язкового медичного страхування, гарантованого державою.


Іван ЗВЕНИЧ



Теги:Корупція, Олена Попова, Іван Осадців, удар, люстрація влади, Сергій Аверченко


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Побачимо, що ударівці здатні зробити до 1 жовтня, окрім заяв про наміри.
Покажіть на конкретних міських справах на що ви здатні.
На українську корупцію багато хто замахувався.
avatar
2
Да на что они способны, это не борьба с корупцией, это борьба с конкуренцией. дураку понятно..
avatar