реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Перш ніж запалити цигарку...

До того, як запалити цигарку – краще добре подумати про наслідки.

Ні для кого не секрет, що паління цигарок – одна з найшкідливіших звичок, що негативно впливає на здоров’я не тільки самих курців, але й оточуючих. Тютюновий дим містить більше 4 тисяч хімічних сполук, понад сорок з яких викликають захворювання на рак. Кожна викурена цигарка скорочує життя людини у середньому на 12 хвилин. А для тих громадян, які полюбляють палити в нетверезому стані, ця згубна звичка дуже часто закінчується трагічно. З настанням холодної пори року значно зростає кількість пожеж з причин несправності пічного опалення, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації різного роду електронагрівальних приладів та необережного поводження з вогнем, зокрема під час паління.

Не був винятком і цей місяць: у листопаді нинішнього року в області виникло три пожежі через необережне поводження з вогнем під час паління.

13 листопада о 23 годині 55 хвилин в господарстві 32-х річного мешканця м. Щорс Олександра Р. сталася пожежа житлового будинку. Працівники Шорської ПДПЧ-18, які прибули на виклик, впоралися з вогнем, але внаслідок пожежі знищено покрівлю будинку. Господар будинку отримав опіки тулубу та обличчя другого та третього ступеня.

14 листопада о 9 годині 40 хвилин, знову ж таки в Щорсі, виникає пожежа в господарстві 63-х річного Володимира С. Необережність під час паління призвела до того, що господаря будинку було доставлено до центральної районної лікарні з діагнозом “отруєння чадним газом”. Вогнем знищено диван, пошкоджено стіни.

Ще одна пожежа з такої ж причини виникла в с. Печі Борзнянського району що призвела до загибелі 50-ти річного господаря.

На превеликий жаль, дуже багато громадян вважають, що лихо може трапитися будь з ким, тільки не зі мною. Як показує життя – це не так. Тому, перед тим як запалити цигарку – краще добре подумати о наслідках.

О. Атрощенко
Навчально-методичний центр цивільного захисту
та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.
-----------------




Теги:пожежі через паління



Коментарі (0)
avatar