реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Перевізнику, стережися!

Державтоінспекція проводить комплекс профілактичних заходів «Перевізник»

З метою попередження аварійності на пасажирському транспорті та посилення транспортної дисципліни цієї категорії водіїв працівники Державтоінспекції Чернігівщини ретельно перевіряють готовність автобусів, мікроавтобусів та іншого пасажирського автотранспорту до експлуатації на маршрутах.
У першу чергу йдеться про справність запасних та аварійних виходів, їх укомплектованість, відповідність переобладнання транспортних засобів законодавчим нормам. Також здійснюється посилений контроль за дотриманням водіями режиму праці та відпочинку, проходженням обов'язкового технічного огляду автобусів перед виїздом на маршрут, а також належного реагування на допущені ними порушення Правил дорожнього руху.
Одночасно проводяться цільові перевірки базових автопідприємств щодо виконання ними договірних умов з перевізниками (зберігання транспортних засобів, їх ремонту та належного утримання).
Починаючи з 04 жовтня працівниками ДАІ області було перевірено 1437 автобусів, з яких виявлено 148 одиниць з технічними несправностями.
Заборонено експлуатацію з вилученням талонів техогляду 136 – ти автобусам. За порушення Правил дорожнього руху України на водіїв, що здійснювали пасажирські перевезення складено 312 адмінпротоколів.
За випуск на лінію технічно несправних автобусів 12 посадових осіб – перевізників притягнуто до адміністративної відповідальності.
Враховуючи тяжкість скоєних нещодавно на Дніпропетровщині та Київщині дорожньо-транспортних пригод на залізничних переїздах, в ході проведення заходів проводяться позачергові обстеження стану утримання залізничних переїздів. Так, на сьогоднішній день працівниками Державтоінспекції Чернігівської області виявлено 66 переїздів з недоліками.
Складено на посадових осіб за незадовільне утримання залізничних переїздів 21 адміністративний протокол. Видано 48 приписів на усунення виявлених недоліків. Складено 276 адміністративних протоколів на водіїв за порушення вимог правил дорожнього руху України пов’язаних з проїздом залізничних переїздів.
Про факти невиконання власниками залізничних переїздів заходів, спрямованих на підвищення безпеки їх експлуатації, будуть інформуватися органи транспортної прокуратури.
Також за результатами перевірок власникам залізничних переїздів направлено пропозиції щодо обладнання їх технічними засобами, що унеможливлюють виїзд транспортних засобів на колії на заборонний сигнал (шлагбауми, що перекривають усю ширину проїзної частини, загороджувальні бар'єри).
В ході проведення операції “Перевізник” переглядаються існуючі маршрути пасажирських перевезень. У разі виявлення маршрутів, які проходять через регульовані залізничні переїзди, що не обслуговуються черговим працівником, буде ставитися питання про відкриття нових маршрутів.
За результатами цих перевірок буде вжито відповідних заходів адміністративного впливу та за наявності підстав будуть направлені подання на анулювання ліцензій на право здійснювати пасажироперевезення.

Прес – служба Державтоінспекції Чернігівської області




Теги:перевезення, Операція, мент, УМВС, ДАІ, пасажирів, водії, перевізник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar