реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Перевізники погрожують страйком

Бездіяльність чиновників Мініфраструктури може призвести до всеукраїнського страйку перевізників та транспортного колапсу в Україні

Міністерство інфраструктури України повністю ігнорує вимоги законодавства, щодо залучення громадян України до громадського обговорення нормативно-правових актів, які розробляються міністерством, зокрема в галузі автомобільного транспорту.

На даний час регуляторну процедуру проходить проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”. Оскільки, проект даної постанови є регуляторним актом та має важливе суспільне значення і стосуються актів, якими передбачається встановлення обмежень для суб'єктів господарювання, то згідно п. 21 постанови Кабінету Міністрів від 03.11.2010 р. № 996 Міністерство інфраструктури України в обов'язковому порядку має провести консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення. Складається враження, що процес підготовки та обговорення нормативно-правових актів відбувається кулуарно(між чиновниками та лідерами лояльних громадських організацій) за відсутності прозорості, без врахування думки громадян України.

Оскільки проект постанови Кабінету Міністрів України передбачає заборону надання послуг з перевезення пасажирів з використанням автобусів, що зареєстровані як переобладнані з вантажних транспортних засобів та заборону здійснення перевезень пасажирів на відстань понад 150 кілометрів автобусами до 22 пасажирських місць включно, то прийняття цього документу може призвести до транспортного колапсу в Україні. Близько 30% автобусів, якими перевозять пасажирів в Україні є переобладнані автобуси. Заборона надання послуг з перевезення пасажирів такими автобусами призведе до зупинки перевезень на багатьох маршрутах загального користування, зокрема на більшості соціально значущих маршрутах.

Громадські організації ГО „Союз перевізників України” та ГО „Спілка водіїв” занепокоєні бездіяльністю чиновників Мініфраструктури і тому звернулися до Президента України з проханням вплинути на цю ситуацію.

В свою чергу перевізники, які експлуатують переобладнані автобуси готуються до всеукраїнського страйку для недопущення прийняття цієї постанови Кабінетом Міністрів України.

Інформаційний відділ ГО „Союз перевізників України”




Теги:перевізники, транспортний колапс, Страйк, міністерство транспорту


Читайте також



Коментарі (0)
avatar