реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Перемога: не битися треба, а працювати…

Схід села в Перемозі Ніжинського району розпочався, як завжди, зі звіту сільського голови. Дмитро Остапець розповів про стан справ сьогодні у соціальній сфері. Зупинився на проблемах, які виникали торік і як ті проблеми вирішувалися.

Було озвучено, що за відсутності коштів всі ремонтні роботи проводилися власними силами для економії. Щодо благоустрою, то Дмитро Остапець нагадав, що кожного року роботи по благоустрою проводились до Пасхи, але в зв’язку з погодними умовами в цьому році це зробити в такі строки неможливо.

Поки сільський голова звітував, то із залу не було жодного запитання, поясненням цього стала мала кількість людей, які були присутні на сході села. А якщо бути точнішим то присутніх було всього 88 осіб. Відразу ж виникало питання легітимності проведення сходу села,оскільки проживає на території Перемозької сільської ради 1449 осіб. Але збори продовжувалися, бо питань на порядку денному було багато і рішення зборів було необхідним.

Одним з болючих питань для громади був підвіз дітей з Ч.Шляху до Перемозької школи через с. Велику Дорогу. Батьки дуже занепокоєнні тим, що шкільний автобус, здійснюючи свій маршрут, переїжджає через два залізничних переїзди, а це заборонено Державтоінспекцією, бо може мати негативні наслідки. На це Дмитро Тихонович відповів, що автобус не ходить напряму з Ч.Шляху до Перемоги через замети на цій дорозі, тому водій вимушений їздити в обхід, наражаючи дітей на небезпеку. А також зауважив що в даному селі мешкає помічник народного депутата України І.Куровського Інна Горобей, і краще б вона не викидала кошти бозна куди, а розчистила дорогу від Ч.Шляху до Перемоги.

«Мабуть Перемозький сільський голова забув, що саме за кошти Івана Куровського в розмірі (6328.91грн) цей проміжок дороги тричі чистився і підтримувався в ідеальному стані, але ж доброта не безмежна, і сільській раді потрібно колись попрацювати для блага людей які його обирали для захисту їхніх інтересів».

Потім слово надали заступнику начальника міськрайвідділу міліції Валентину Кутузову. Він охарактеризував тяжкий матеріальний стан міліції і подякував за постійну допомогу голові РДА та голові районної ради за розуміння і взаємодопомогу. Також зауважив, що на сьогоднішній день існує некомплектність кадрів, а саме на дев’ять дільничних інспекторів 72 населених пункти, тож можна підрахувати по скільки сіл приходиться на одного дільничного. Було і озвучено що відкрито дві кримінальні справи по нещодавніх підпалах трактора та комбайна в с.Богданівка, але поки що результати слідства не розголошуються до закінчення розслідування.

На сході села був присутній голова Ніжинської РДА Олег Бузун. Він після всього почутого зауважив, що ворожнеча, яка на сьогоднішній день існує на території громади це – ненормальна політична ситуація і не тільки на території села, а і на території держави. Наголосив, що битися до останньої краплі крові не потрібно, треба зупинитися і прийти до цивілізованої роботи.
Всіх присутніх здивувало, що вже розпочаті роботи по будівництву хлібоприйомного підприємства на території їхнього села і без згоди громади.

На такий перебіг подій ніхто з присутніх навіть не сподівався. Тобто всі ці збори були зроблені для «галочки»,бо керівництво адміністрації має свої шляхи вирішення проблем на території цієї сільської ради. Олег Віталійович хоч і говорив, що не будемо приплітати сюди політику, але ж весь виступ був побудований на політичному порівнянні двох політичних сил..

Було і прохання до Олега Віталійовича, щодо трансформатора, який вже досить тривалий час працює з перебоями і постійно вимикається світло на невизначений час, на що була дана відповідь, що в найближчий час фахівці виїдуть для з’ясування причини вимикання електроенергії.

На завершення слово надали голові районної ради Валерію Марченку. Підсумовуючи все почуте, він зауважив, що стосовно заданого питання щодо видачі державних актів згідно Постанови №844, то цю постанову ніхто не відміняв. На сьогоднішній день ДЗК прийнято 12907 заяв від населення Ніжинського району для виготовлення документації. Видано 1327 державних актів на право власності на земельну ділянку, з них 642 взагалі безкоштовних державних акти. Але якби не було цієї постанови, то навіть ті люди, які вже сплатили за виготовлення, як і було раніше, чекали б понад два роки для отримання сертифікату, а не 30 діб з дня подачі заяви. Таку малу кількість виданих безкоштовних актів обумовлює ряд причин, а саме: на території Ніжинського району працювало лише три бригади ДЗК. З інституту землеустрою повинно було бути 6 бригад, але жодної не було. Ті три бригади ДЗК працювали лише по шести населених пунктах, так як фізично більше не могли охопити. І якщо в 2010 році будуть передбачені кошти під обміри земельних ділянок – то безкоштовні державні акти на право володіння земельною ділянкою і надалі будуть видаватися.

Валерій Анатолійович, підсумовуючи почуте в звіті сільського голови, зробив йому зауваження, що він не захотів отримати прилади для визначення рівня глюкози в крові IME-DC відповідно до Урядової програми модернізації матеріально – технічної бази закладів охорони здоров’я які знаходяться на території сільської ради. Такі глюкометри в кількості 15 штук вручені в різні амбулаторії нашого району, Лосинівська районна лікарня отримала «УЗИ», а в ЦРЛ – електрокардіограф.

Ніжинська районна рада.




Теги:депутат І.Куровський, село Перемога, державнісакти на землю, голова сільради, Ніжинський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar