реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівщина: сушарка без газу - шведські інвестиції

Сьогодні міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов та голова Чернігівської обласної держадміністрації В'ячеслав Чаус відкрили другу чергу потужностей Ніжинського елеватора Баришівської зернової компанії Grain Alliance.

Захід відбувся за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Швеції в Україні Тобіаса Тиберга, оскільки тут працюють шведські інвестиції. Проект реалізується за безпосереднього співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Незвично, що на елеваторі не використовують газу зовсім - навіть трубу не прокладали. Підприємство встановило сушарку німецького виробництва з українським генератором, який працює на біопальному (твердопаливні пелети).

"Наслідки зміни клімату - це те, що ми можемо подолати лише разом, незважаючи на те, де ми працюємо - в енергетиці чи аграрній сфері. Тож мені приємно споглядати, як шведський інвестор робить свій внесок" - зазначив посол Швеції в Україні.
Лише півроку тому було закладено капсулу під будівництво сучасного елеватора, а сьогодні оголосили про його відкриття. Елеватор має можливості для одночасного зберігання 71 тисячі тонн зерна, для приймання та сушки 2,5 тисячі тонн зерна на добу. Створено 40 нових робочих місць. Шведські інвестиції становлять 230 мільйонів гривень.

Голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус запевнив Надзвичайного і Повноважного Посла Швеції в Україні Тобіаса Тиберга в надійності нашої держави та Чернігівщини, зокрема як партнера.
"Голос України"



Теги:Ніжинський район, В'ячеслав Чаус, Україна - Швеція, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar