реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Перемен! Мы ждём перемен!»

Ці слова однєїї з пісень популярного у 80-ті роки російського рок-музиканта Віктора Цоя, продовжують залишатися актуальними для нашого суспільства й сьогодні. Не дивина, що його пісні, в яких закладена потужна енергетика, мають своїх шанувальників не лише серед сучасників співака, яким сьогодні від 40 до 50-ти, а й серед 14-16-річних підлітків

Пам’ятник знаменитому рок-викионавцю Віктору Цою встановлять у лісопарку Александрино Кіровського района Петербургу. «Це місце вибрано не просто так. Цой жив поряд - на проспекті Ветеранів, 99. Поруч було й училище, де він навчався. Довкола -- маса об’єктів, пов’язаних з його біографією. По самому парку Віктор часто гуляв з дружиною і сином», - розповіли «Интерфаксу» у «Фонді пам’яті Цоя».

Комитет з культури Петербурга наприкінці грудня підготував клопотання губернатору міста Валентині Матвієнко про встановлення пам’ятника в цьому місці. Вона підписала відповідне рішення.

За словами голови Фонду, в день нарождення Цоя, 21 червня, є намір закласти на місці майбутнього меморіалу пам’ятну дошку.
2009 року був проведений перший етап конкурсу на проект пам’ятника рок-музиканту. Було відібрано 11 робіт. У березні цього року визначать переможця. Терміни створення пам’ятника Віктору Цою ще не визначені.




Теги:Архітектура, Група «Кіно», Рок, музика, Санкт-Петербург, Пам’ятник, Віктор ЦОЙ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar