реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

"Океан Ельзи" з новим диском доїде до Алмати, Хайфи і Чернігова

10 березня група "Океан Ельзи" представила новий, сьомий за рахунком, студійний альбом під назвою «Dolce Vita»
На підтримку альбому запланований безпрецедентний «DOLCE VITA тур», який охопить понад 70 міст в Україні, Росії, Білорусі, Західній Європі та Північній Америці.

За словами фронтмена Океан Ельзи Святослава ВАКАРЧУКА, назву альбому дала пісня «Dolce Vita», яка є дуже показовою: «В ній йдеться про справжні й несправжні, штучно- вигадані цінності. По суті, це наша точка зору на те, в чому істинна dolce vita життя, і чим її можна підмінити».

Музикант підкреслює, що, абсолютно не стояло завдання дати конкретне визначення, що ж таке «дольче віта». «Кожен сам вибирає свою власну: хтось шукає це в собі, в своїх стосунках в сім'ї, з друзями, у своєму оточенні, а хтось - у зовнішньому, показовому, шаблонному», - продовжує Святослав, -«коли я писав пісні для нового альбому, мені іноді здавалося, що картинки, які виникають в моїй голові, прийшли з фільмів Федеріко Фелліні. Якщо Ви вже послухали головну пісню - її можна завантажити на нашому офіційному сайті - то, напевно, звернули увагу на те, що в тексті багато складних образів, навіяних його творчістю».

У роботі над платівкою «Dolce Vita» музиканти повністю відмовилися від традиційного, для останніх альбомів, залучення великої кількості різних додаткових музичних інструментів. Фішка нового альбому - запис з одного дубля, що дозволяє передати енергетику й емоції «живого» виступу.

За словами ВАКАРЧУКА, в цьому альбомі група найменше хотіла дивувати або шокувати меломанів радикальними експериментами: «Ми хочемо дати слухачам той Океан Ельзи, який вони люблять - щирий і справжній. Модний звуковий «тюнінг» - це не наш шлях. Ми просто випускаємо ще один диск чесних пісень, які скучили за своїм слухачам і дуже хочуть їм сподобатися».

У новий диск увійшли 13 композицій, автором 10 з них став Святослав ВАКАРЧУК. Музику до двох пісень («Королева», «Компас») написав гітарист групи Петро ЧЕРНЯВСЬКИЙ, ще до однієї - «Ще один день» - басист Денис ДУДКО. Саунд-продюсер нового альбому Євген Ступка, вже працював з групою в 2000-м над альбомом «Янанебібув».

До речі, на сьогодні, за даними компанії MOON Records, Океан Ельзи - лідери з продажу CD серед усього світового каталогу на території України.

В українському виданні альбому буде один бонус-трек - українська народна пісня «Ой, чий там кінь стоїть» у виконанні Святослава Вакарчука (гітара - Петро Чернявський, аранжувальник і диригент - Мілош Єліч). У запису композиції також взяв участь Національний симфонічний оркестр України.

Першим синглом платівки «Dolce Vita» стала пісня «Я так хочу ...», що з'явилася в ефірах радіостанцій в листопаді 2009 року. І вже в перші тижні ротацій вона зайняла вищі рядки хіт-парадів як в Україні, так і в Росії, Білорусі. Так, 17 грудня 2009 року вперше за історію існування хіт-параду «Чартова Дюжина» від «Наше радіо. Росія » вищу сходинку посіла українська пісня - нею став новий сингл Океан Ельзи «Я так хочу ... ».

7 березня 2010р. в СК «Олімпійський» (Москва) Океан Ельзи отримали Премію в області рок-н-ролу «Чартова Дюжина. Топ-13» у номінації «Музика» знову таки за пісню «Я так хочу ... ».

Масштабний концертний «DOLCE VITA тур» на підтримку нового альбому розпочнеться у березні і триватиме до грудня 2010 року. Концерти в Києві пройдуть у столичному Палаці спорту 2 червня 2010 року.

DOLCE VITA ТУР
2010
на підтримку сьомого альбому Океан Ельзи «Dolce Vita»

МАРШРУТ ТУРУ 2010:

УКРАЇНА:
Львів, Луцьк, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Хмельницький, Вінниця, Одеса, Київ, Харків, Луганськ, Донецьк, Сєверодонецьк, Дніпропетровськ, Полтава, Суми, Черкаси, Запоріжжя, Кривий Ріг, Кіровоград, Миколаїв, Херсон, Сімферополь, Севастополь , Ужгород, Житомир, Чернігів

РОСІЯ:
Кострома, Нижній Новгород Самара, Липецьк, Вороніж, Смоленськ, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Тула, Орел, Волгоград, Ставрополь, Краснодар, Ростов-На-Дону, Благовіщенськ, Хабаровськ, Южно-Сахалінськ, Владивосток, Казань, Пермь, Томськ, Кемерово, Новосибірськ, Красноярськ, Іркутськ, Уфа, Челябінськ, Тольятті, Калінінград

БІЛОРУСЬ: Бобруйськ, Мінськ, Барановичі, Гродно, Гомель, Брест
ЕСТОНІЯ: Таллінн
ЛИТВА: Вільнюс
ЛАТВІЯ: Рига
КАЗАХСТАН: Алмати
ІЗРАЇЛЬ: Тель-Авів, Хайфа
КІПР: Лімассол
ПОЛЬЩА: Варшава
ЧЕХІЯ: Прага
НІМЕЧЧИНА: Берлін, Кельн, Франкфурт
АВСТРІЯ: Відень
АНГЛІЯ: Лондон
ФРАНЦІЯ: Париж
США: Нью-Йорк, Чикаго, Сан-Франциско, Бостон, Вашингтон, Лос-Анджелес, Сакраменто, Сіетл.
КАНАДА: Торонто, Ванкувер




Теги:Рок, Дольче віта, український рок, музика, Океан Ельзи, новий альбом, Вакарчук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar