реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Переддень «ночі довгих ножів».

“Ніч довгих ножів” – образна назва подій в Німеччині, які відбулися 30 червня 1934 року. Розправа Гітлера над своїми колишніми соратниками, штурмовиками, дякуючи яким він прийшов до влади. Свого часу загони штурмовиків готували для повалення Веймарської республіки, саме вони були ударною силою Пивного путчу 1923 року у Мюнхені. На початок 1933 року їх кількість зросла до 600 тисяч осіб, а до кінця року - до 3 мільйонів. Вони були озброєні гвинтівками й кулеметами, але найголовніше - вони вийшли з під контролю нацистів, стали некерованими.

Зараз влада в Україні залучає до співпраці в боротьбі з народним Майданом різного роду кримінальних елементів, так званих «тітушок», даючи їм вказівки безкарно бити та залякувати людей, палити машини та наводити хаос. Найбільше обурення викликає той факт, що керують цими «чорними сотнями» переодягненні міліціянти та різного роду силовики. Їх не засмучує той факт, що у своїй більшості досить недавно «тітушки» були по той бік Кримінального Кодексу.

25 січня 2013 року в Чернігові на Красній площі відбулося Віче громадян, які не згодні з режимом Януковича. На «Алеї Героїв» зібрались прихильники партії регіонів, від них лунали погрози в бік майданівців та хвалебні оди режиму. Потім нардеп Ляшко спровокував людей до штурму ОДА. Розуміючи настрій прихильників регіоналів, я з друзями став на межі протистояння між «тітушками» та майданівцями.

Почалася штовханина. Оскільки ми не провокували бійку то «тітушки» змушені були з нами просто штовхатись – сприяв цьому той факт, що Чернігів - порівняно невелике місто і поінформовані люди пізнали в них багато кримінальних елементів. Позаду підійшли футбольні фани і групи почали наступати одна на одну. Як ми не опиралися, але відстань між протестувальниками постійно зменшувалась.

«Тітушки» відкинули нас на пару метрів і почалась бійка, але не з нами – вони кинулись на міліцію. Хтось із «тітушок» позаду закричав – «мєнтов нє біть, ані с намі!». На що молодик з перегаром як із бочки, що чути за метр, здивовано вигукнув – «Как на …й нє біть. Шо за …ня!?» І вихопивши у міліціонера дубинку, зник у натовпі.

Додаючи до цього широко відомі відеоматеріали з жорстокого побиття «тітушками» майданівців у Запоріжжі та Дніпропетровську, після яких з окривавленими палицями чорносотенці йшли до приміщень адмінбудівель під захист міліції, чомусь виникає думка про те, що історія нічому не вчить.

Роблю акцент і ставлю логічне питання – а що буде робити міліція з своїми штурмовими загонами, коли перестане мати в них потребу?

Прийде час, коли вони перестануть їх фінансувати і тим ні за що буде пити?
Напевно вони почнуть грабувати пихатих чиновників?
То і влада у відповідь, як і Гітлер свого часу, влаштує їм ніч довгих ножів?

Володимир ПОЛІЩУК,
член обласного штабу національного спротиву


На фото з сайту "ПіК" - заступник начальника УМВС в Чернігівській області Едуард Гребенюк з "тітушками": хто ними керує?



Теги:тітушки, фашисти, міліція, Майдан, Володимир Поліщук, пивний путч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar