реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Передавач у Холмах - елемент національної безпеки

Нещодавно в Корюківському районі Чернігівської області на радіотелевізійній передавальній станції «Холми» Чернігівської філії Концерну РРТ здійснено заміну аналогового телевізійного передавача потужністю 5 кВт на новий потужністю 10 кВт.

Як працює цей передавач, а також передавальна станція «Холми» в цілому, дивилися сьогодні, 10 листопада, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич, генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Володимир Іщук та голова Корюківської райдержадміністрації Олександр Савченко. До візиту на Корюківщину долучилася й заступник Міністра інформаційної політики України Тетяна Попова.

На прес-конференції, яка відбулась в приміщенні Корюківської райдержадміністрації, говорили про важливість введення в експлуатацію аналогового телевізійногопередавача, а також про український теле- та радіопростір.

Потреба у встановленні нового телепередавального обладнання виникла у зв’язку з недостатнім охопленням програмами національного мовлення прикордонних районів Чернігівської області. Така ситуація спричиняла загрозу поширення негативного інформаційного впливу на мешканців цих районів з боку Російської Федерації, яка на сьогодні є агресором на сході України, до того ж веде активну інформаційну війну протиукраїнців.

Зважаючи на необхідність термінового посилення інформаційної безпеки країни, питання забезпечення якісної ретрансляції телесигналу вітчизняних мовників у північних районах Чернігівської області взяли під контроль Кабінет Міністрів України та Чернігівська обласна державна адміністрація, яка неодноразово лобіювала невідкладність вирішення цього питання. Активну позицію проявив і Концерн РРТ.

Зокрема, ця тема обговорювалася 12 серпня цього року на засіданні Кабінету Міністрів України за участю голів обласних державних адміністрацій.

— Голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, стурбований проблемою недостатнього покриття території області вітчизняним телевізійним продуктом, порушив це питання на засіданні Кабінету Міністрів України, – зауважив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. Він додав, що і керівництво області, і мешканці прикордонних районів вдячні всім причетним до оперативного розв’язання цієї проблеми.

На пришвидшення вирішення питання із передавачем вплинуло Міністерство інформаційної політики України. На його засіданні 18 серпня було прийнято рішення про виділення Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення аналогового телевізійного передавача потужністю 10 кВт.

Заступник Міністра інформполітики Тетяна Попова на прес-конференції зазначила, що проблема із забезпеченням стовідсоткового охоплення інформаційного простору України вітчизняним телепродуктом характерна не лише для Чернігівської області.

— Практично всі регіони, що межують з Російською Федерацією, потерпають від негативного впливу російської пропаганди, зокрема, і через недостатність вітчизняного телевізійного покриття, – зауважила замміністра. У той же час Тетяна Попова наголосила на принциповості й оперативності керівників Чернігівської ОДА, які, на відміну від інших областей, швидко спрацювали разом з Концерном РРТ на конкретний результат.

Генеральний директор Концерну РРТ Володимир Іщук, зі свого боку, зазначив, що Чернігівською філією Концерну спільно з Чернігівською облдержадміністрацією було оперативно визначено місце встановлення передавача на радіотелевізійній передавальній станції «Холми».

— Було спільно узгоджено юридичні та фінансові питання, пов’язані зі зміною потужностей передавального обладнання та погодженням їх із національними телемовниками – Національною телерадіокомпанією України та «Телерадіокомпанією «ЕРА», – підкреслив він.

Тож тепер зона впевненого прийому національних програм у північних районах області розширилась до 60 кілометрів. Близько 120 тисяч осіб, які проживають у Корюківському, Семенівському, Новгород-Сіверському та інших районах області, мають можливість споживати національний телепродукт.
Головне – і на цьому особливо акцентували увагу всі учасники прес-конференції – вітчизняний інформаційний продукт має обов’язково бути якісним, змістовним, об’єктивним, виконувати просвітницьку і виховну функцію.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації



Теги:інформаційна безпека, РРТ, Чернігівська ОДА, Валерій Куліч, Холми


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Вишки треба ставити у Добрянці, Семенівці, щоб слухали і по той бік кордону. Бо економимо копійки, потім на війну витрачаємо мильярди.
avatar