реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Патріарху спорудили пам'ятник

У Косові урочисто відкрито та освячено пам’ятник видатному релігійному діячеві сучасності, одному із засновників незалежної Православної Церкви в Україні, богослову, дисиденту та великому українському патріоту, який за свої переконання багато років провів у радянських таборах – Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Володимиру (Романюку) (1925-1995).

“Пам’ятник Патріарху – воістину народний, бо споруджували його на кошти простих людей. Це не тільки монументальна згадка про Великого Сина України, а символ нашої вдячності йому… Звичайно, найкращим пам’ятником Патріарху Володимиру було б слідування його ідеям: об’єднання всіх християн України під омофором Єдиної Незалежної Православної Церкви та розбудови могутньої Держави” – зазначив єпископ Коломийський і Косівський Юліан.

Після заупокійної молитви та виступів посадовців земляки Патріарха із села Хімчин поклали до пам'ятника білі хусточки із землею з його рідного села.

Патріарх Володимир перед обранням був нетривалий час митрополитом Чернігівським і Сумським. Його поховання перетворилося у чорний вівторок, коли за потурання президента Леоніда Кучми, прем'єр- міністра Євгена Марчука та київського міського голови Леоніда Косаківського владою було влаштоване масове побоїще і труну з тілом Патріарха довелося ховати під стінами Софійського собору. Поховання Патріарха Володимира нині є місцем паломництва багатьох православних українців.



Теги:Косів, чорний вівторок, Київський патріархат, патріарх Володимир


Читайте також



Коментарі (0)
avatar