реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Чорний вівторок" і перемога Патріарха Володимира

"Чорним вівторком" у світі називають початок Великої депресії у США, а в Україні це похорон Патріарха Київського і всієї Руси - України Володимира Романюка 18 липня 1995 року.

...Була спека і змучений сибірами Патріарх Володимир, що прогулювався в Ботанічному саду, помер на лавочці від чергового інфаркту.

Ховати на території Софії Київської, де його інтронізували, влада не дозволила. За словами Євгена Марчука, це особисто наказав президент Леонід Кучма - глава постколоніальної адміністрації, вигодуванець військово - промислового комплексу СССР. Сам же Марчук, на той час - прем'єр- міністр, поїхав оглядати поля Білоцерківщини. Ну, дуже було актуальне завдання - без нього і жито-пшениця не виросли б... Активно підтримав антиукраїнську позицію глава адміністрації президента Табачник, що нині емігрував (читай - втік) на історичну батьківщину, себто в Ізраїль. Київський міський голова Косаківський також був не за українців. Розрулювати ситуацію мав би віце- прем'єр Роман Шпек, але цей безвольний гуцул не зміг достойно поховати іншого гуцула - патріарха Володимира...

Команду бити похоронну прцесію та шматувати українські прапори безпосередньо віддав перший заступник начальника ГУ МВС в Києві Будніков. Судячи з прізвища - росіянин. Кілька десятків людей покалічено, прапори порвано, але прокуратура злочину в діях міліції і "Беркуту" не побачила...

Ніхто з призвідців побиття похорону не покараний досі.

Проте Патріарх Володимир переміг - його могила зустрічає всіх на вході у Софію Київську. Він і зараз на українській сторожі.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:УПЦ КП, патріарх Володимир, Василь Чепурний, чорний вівторок, Леонід КУЧМА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar