реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарху Філарету зробили операцію на серці

Патріарху Київському і всієї Руси- України Філарету провели стентування серця (встановлення спеціальної конструкції для покращення кровообігу) в одній з клінік Відня. Про це повідомив голова Інформаційного управління УПЦ КП Євстратій (Зоря) на сторінці у мережі Facebook.

«Протягом тижня Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет перебуває на плановому лікуванні. 16 березня 2015 р. в одній з провідних клінік м. Відня (Австрія) він успішно пройшов рекомендовану лікарями процедуру стентування судини серця. Загальний стан Патріарха добрий. Планується, що до кінця тижня Предстоятель Київського Патріархату повернеться в Україну», – йдеться у повідомленні.

Довідка.
Патріарх Філарет (у миру - Михайло Денисенко) народився 1929 року у селі з символічною назвою Благодатне і не менш символічно - на Донбасі, в Амвросіївському районі. Дід майбутнього Патріарха загинув від Голодомору, влаштованого комуністами, а батько - на фронті другої світової війни під прапорами тих же комуністів.
1950 року Михайло Денисенко, навчаючись у духовній академії, приймає чернечий постриг з ім'ям Філарет.

Був інспектором, ректором семінарії, а 1962 року обраний єпископом Лузьким. 1966 року призначений архієпископом Київським, екзархом України.

За церковні заслуги нагороджений орденами Російської Православної Церкви, Александрійського, Антіохійського, Ієрусалимського, Болгарського та Грузинського, Польського, Чехословацького Патріархатів та Церков.

За підтримку української автокефалії (незалежності) Російська церква на своєму соборі організувала владиці Філарету анафему, але її не сприйнчяв ні сам покараний, ні православний народ, ні православний світ. У 1992 році митрополита Філарета обирають заступником Патріарха Київського і всієї України, а 1995 року на Всеукраїнському соборі - Патріархом Київським і всієї Руси- України.



Теги:патріарх Філарет, архієпископ Євстратій, операція на серці, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar