реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівський архієпископ -- у США

Делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у Вашингтоні зустрілась із заступником Державного Секретаря США, керівником Бюро з питань демократії, прав людини та праці Томасом О. Мелія (Thomas O. Melia), повідомляє Інститут релігійної свободи. У складі делегації -- Патріарх Київський та всієї України- Руси Філарет і архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Американську сторону на зустрічі також представляв директор Відділу у справах України, Молдови та Білорусі Бакстер Хант (Baxter Hunt).

Окрім релігійних лідерів з української сторони був присутній Посол України в США Олександр Моцик.

Учасники зустрічі обговорили питання свободи віросповідання в Україні та світі. Томас Мелія відзначив важливість розбудови таких суспільних відносин, завдяки яким кожна людина може вільно сповідувати свою релігію, навіть перебуваючи в меншості.

Представники ВРЦіРО презентували власний досвід порозуміння між конфесіями та підкреслили роль діалогу з державою задля утвердження свободи віросповідання як фундаментальної цінності.

Після цього делегація з України разом із представниками Посольства та української діаспори в США провели церемонію покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку.



Теги:патріарх Філарет, архієпископ Євстратій, Всеукраїнська рада церков, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar