реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх зустрівся з морськими піхотинцями, вірними присязі

1 квітня до Київської Патріархії на зустріч зі Святійшим Патріархом Філаретом прибув батальйон морської піхоти (Феодосія). Це той батальйон, який до останнього тримав оборону в окупованому російськими військами Криму і останнім покинув півострів. Воїни, не дивлячись на недавнє повернення з фактичного полону, вже готові вирушити до місця своєї постійної дислокації.

Патріарх подякував воїнам за стійкість та мужність у відстоюванні національних інтересів та закликав завжди стояти на боці правди, на боці Бога:

«Ви повинні знати, що є Бог, який завжди стоїть на боці правди. Тому Він з нами, бо з нами правда. Ми захищаємо правду, захищаємо свою Батьківщину. Головне не те, що світ засуджує агресію проти України, а те, що Бог бачить цю неправду і покарає, обов’язково покарає. І ви будете ще свідками.

Хоч наша армія була доведена до жалюгідного стану, але український народ її підсилить і вона буде достойно захищати свою територію. Чужого ми не хочемо, але й свого не віддамо. Тому Церква тепер не тільки молиться за військо, а допомагає матеріально».

Піхотинці, користуючись нагодою, розповіли Патріарху про свої потреби та задали питання, які їх турбують.

Насамкінець Патріарх закликав Боже благословення на військо та подарував ікони святої вмц. Варвари та молитвослови, сказавши: « У вас будуть різні обставини і смерть може бути несподіваною, тому нехай свята великомучениця Варвара захищає вас».



Теги:патріарх Філарет, російська окупація, УПЦ КП, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar