реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Патріарх про землю і злочинців у владі

«Рабів до раю не пускають!» — співає популярна українська група. Саме це й подумалося, читаючи роздуми Патріарха Філарета про землю.

«Я читав прогнози деяких видатних світових авторитетів, — каже владика. — Передбачають, що Україна до 2050 року стане найбагатшою державою Європи. Ми маємо великий потенціал. У нас є нафта, газ, руда, вугілля, золото. А головне наше багатство — родюча земля. Наступна світова криза буде продовольчою. І ми зможемо годувати всю Європу, якщо дамо собі раду і побудуємо справедливе життя. А якщо продамо свої чорноземи, тоді працюватимемо в наймах на своїй чужій землі». Патріарх про землю

Патріарх Київський і всієї Руси – України поставив діагноз нашій владі: «Влада хвора на синдром збагачення. Олігархи збільшують статки, а народ бідніє. Їздять найдорожчими машинами, а зар¬плату своїм працівникам не підвищують. Українські гроші тримають в офшорах, а на розробку наших нафтових і газових багатств не вистачає коштів. Так само, як і на освіту, культуру, медицину. І навіть церковні діячі купують годинники по 150 тисяч доларів. Отже, кошти витрачаються не за призначенням — не на народ, не на розбудову держави.
Суспільство теж хворе. Зараз усі заявля¬ють, що вони християни, позитивно став¬ляться до церкви, хрестять дітей, вінча¬ються. По великих святах приходять до храму. Але не живуть по-¬християнськи. Не ставлять на перше місце духовні ¬цінності. Ісус Христос казав, що треба шукати насамперед Царства Божого, все інше додасться. Матеріальні цінності потрібні для людини, бо ми маємо тіло. Але не тіло ¬керує духом, а дух — тілом».

Патріарха запитали, чи є в Україні інтелектуальна еліта, — відповів ствердно, але про Віктора Ющенка відповів, що в того нема дару лідерства: «Під час Майдану люди дали високу довіру Вікторові Ющенку, бо побачили в ньому лідера нації. Але лідерство залежить не від довіри, а від людини. Або вона має цей талант, даний від Бога, або — ні».

Патріарх назвав чітко і просто — злочинцями — тих, хто купує голоси виборців, і порадив виборцям чинити просто: «Не продавати свій голос. Бо той, хто йде в народні депутати і купує голоси ¬людей, — уже злочинець. Від такого добра не буде. Повинні бути чесність та порядність і з боку кандидатів, і з боку виборців. Якщо депутатів обираємо за 20 гривень чи кіло гречки, то і маємо таку владу, в якій розчаровуємося. Громадянам треба не піддава¬тися спокусам, а вибирати кращих, порядніших, чесніших. Такі завжди є».

…Я радий своєю належністю до Церкви, яку очолює такий мудрий Патріарх!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:патріарх Філарет, купівля голосів, Василь Чепурний, продаж землі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar