реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Патріарх про причини Голодомору

У Верховній Раді виступив Патріарх Київський і всієї Руси-України Патріарх Філарет, як один із останніх свідків Голодомору1932-1933 років. Йому на той час було 4 роки і він добре пам’ятає про те, що саме відбувалося у той страшний для України час.

Предстоятель УПЦ КП назвав дві причини Голодомору в Україні, спрямованого на знищення українського народу:

«Перша: це те, що на той момент перепис населення показав, що українців – 85 млн, а росіян – 65 млн. Тому безбожне радянське керівництво вирішило знищити українців, щоб не переважали над росіянами. В результаті того Голодомору, перепис 1939 року вже показав, що кількість українців становила лише 65 млн., а росіян – збільшилася.

Друга: Зробила свою справу цитата Бухаріна: «Хто володіє хлібом, той має владу». А хлібом володіли українські селяни. Почався процес, щоб хліб передати у руки радянської влади, а українські селяни відмовлялися йти в колгоспи».

Патріарх Філарет у промові подякував державам світу за визнання Голодомору в Україні – Геноцидом.

«Визнання Голодомору Геноцидом – це те, що сьогодні утверджує нашу державу. Український народ укріпляється і зміцнюється. Нас знищували, а ми живі і не тільки живі, а й утверджуємося. Наші молоді хлопці на сході України захищають нашу державу, віддаючи і тіло , і душу за нашу свободу. Це правда, бо в рабстві жити ми не хочемо і не будемо».



Теги:причини голоду, патріарх Філарет, Україна - Росія, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar